Denne bilen fikk TV2-eksperten til å spekulere

Så BMC-kjøretøy med belgiske skilter i Grimstad.

BMC TETT PÅ HUSHOVD: Her følges Thor Hushovd av bilen til profflaget BMC under gårsdagens temporitt i NM i Grimstad. 
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
BMC TETT PÅ HUSHOVD: Her følges Thor Hushovd av bilen til profflaget BMC under gårsdagens temporitt i NM i Grimstad. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Thor Hushovd vet det. Trolig vet også trener Atle Kvålsvoll det.

Men resten av Sykkel-Norge må vente på BMCs pressemelding, der Tour de France-laget ramses opp navn for navn.  Ikke før Hushovd dukker opp der kan «Oksen fra Grimstad» gjøre seg klar.

Klar for jakt på ny grønn trøye, ny etappeseirer og sin 12. Tour de France-deltakelse, slik norske sykkelentusiaster er vant til.

Ventetid skaper ofte spekulasjoner og rykter, og på TV2 Nyhetskanalen i dag fortalte TV2-kommentator og NM-speaker Ole Kristian Stolenberg om en BMC-bil med belgiske skilter på veien på Sørlandet.

På hjulet til Thor Han spekulerte slik:

- De kjører ikke rundt til alle de nasjonale mesterskapene, men kanskje de gjør det til de som skal kjøre Tour de France? spurte Stoltenberg ifølge TV2.no.

TV2-Stoltenberg har helt rett, det var en bil tilhørende BMC Racing Team i Grimstad i går. Den lå blant annet på hjulet til Hushovd under NM-tempoen.

- Jeg kjørte i en BMC-bil bak Thor, bekrefter trener Atle Kvålsvoll til Dagbladet.

- Det var meg og en mekaniker fra laget som er oppover med utstyr til Thor. Han ordner også syklene hans. Det er ikke verre enn det. Det er ikke store mysteriet.

Bestemt i lang tid - Indikerer det noe om Tour-deltakelsen?

- Nei, det var vært bestemt i lang tid at BMC-mekanikeren skulle opp hit nå, sier Kvålsvoll.

Stoltenberg humrer godt når Dagbladet overleverer løsningen på BMC-bilens uventede opptreden på norske veier.

- Har jeg dummet meg ut nå? Jeg sa bare at det var litt snodig at BMC var her med egen bil. Jeg var ikke sikker på at det var noe poeng for touren, sier Stoltenberg.

Håpet de fulgte opp - Jeg har så lyst til at Thor skal kjøre touren, og håpet de fulgte opp Thor med tanke på at han skal kjøre. Jeg tenkte at det var noe sånt, at det kan være at han skal få god oppfølging.

Stoltenberg garderte seg på lufta med at Hushovd kanskje trengte en sykkel, som måtte leveres personlig.

- De reiser ikke til rundt til alle? Jeg tenkte det kunne være en så enkel forklaring at Thor ikke hadde temposykkelen i Norge.

Magefølelsen til skiskytter- og sykkelkommentatoren er fortsatt at 35-åringen fra Grimstad blir å se i Frankrike i hele juli.

- Jeg roper ja, jeg er optimist. Jeg skal stå på det fram til startdagen, i tilfelle han stepper inn for noen som er forkjølet i siste liten!

Ingen hvem som helst Tidligere proffsyklist og TV2-ekspert Mads Kaggestad håper Hushovd skal slippe å basere seg på sykdom for å delta i verdens mest berømte etapperitt.

- Jeg har vært optimistisk til tour-uttaket, for Thor er ingen hvem som helst. Han er veldig god på lagtempo, og en fantastisk støtte for laget på de lette og halvharde etappene. Dessuten har han vinnerskalle, sier Kaggestad til Dagbladet.

VINENRSKALLE: Thor Hushovd står med en grønn trøye og ti etappeseirer etter 11 deltakelser i Tour de France. Nå venter han på beskjed om det blir en tolvte Tour de France i sommer. Foto: AP / Bas Czerwinski / NTB SCANPIX
VINENRSKALLE: Thor Hushovd står med en grønn trøye og ti etappeseirer etter 11 deltakelser i Tour de France. Nå venter han på beskjed om det blir en tolvte Tour de France i sommer. Foto: AP / Bas Czerwinski / NTB SCANPIX Vis mer