Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne bilen har Petter Solberg designet selv

- Designet og fargene henspiller på attakk.

FLAMMEDESIGN: Petter Solberg har designet den nye rallybilen sin med hjelp av kompisen Dag Hjørnerud i Spydeberg Reklame. Den kommer i alle fall til å synes bedre på veien enn fjorårets svart- og hvitfargede.  Illustrasjon: Spydeberg Reklame AS, Scanpix
FLAMMEDESIGN: Petter Solberg har designet den nye rallybilen sin med hjelp av kompisen Dag Hjørnerud i Spydeberg Reklame. Den kommer i alle fall til å synes bedre på veien enn fjorårets svart- og hvitfargede. Illustrasjon: Spydeberg Reklame AS, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Det nye, røde og gule fartsmonsteret til Petter Solberg (35) har rallystjernen tegnet og designet selv.

For i Petter Solberg World Rally Team er det kun én sjef: Petter Solberg selv.

Nøyaktig én uke før VM-åpningen i Sverige, sto bilen klar til siste test i helgen som var. I skarpe rød- og gulfarger er det Solbergs mål å vinne en VM-runde for første gang på fire år og fem måneder.

Attakk

- Designet og fargene henspiller på attakk. Ved siden av at sponsorene mine skal synes godt, er det et poeng for meg å synes godt. Jeg har utelukkende fått gode tilbakemeldinger, ikke minst fra sponsorene, sier Petter Solberg til NTB.

Den lille bistanden Solberg har fått med designet, er kommet fra kompisen Dag Hjørnerud i Spydeberg Reklame.

Forrige uke ble både Solbergs nye Citroën C4 WRC og den gigantiske traileren han kjøpte inn i fjor, lakkert og ferdiggjort.

Må våge
KLAR FOR SVERIGE: Petter Solberg og kartleser Phil Mills stiller i nye farger i Rally Sverige til helga. Foto: Petter Solberg World Rally Team
KLAR FOR SVERIGE: Petter Solberg og kartleser Phil Mills stiller i nye farger i Rally Sverige til helga. Foto: Petter Solberg World Rally Team Vis mer

- Men det er ikke noe enmannsshow. Alle sponsorene mine har godkjent designet. Etter et litt kjedelig fjorårsdesign, ville jeg gjøre noe helt nytt i år. Det handler om å våge. Jeg synes det er «helt verst» nå, slår 2003-verdensmesteren fast.

Alene har rallyføreren som har gått seiersløs i årevis, løpt rundt og samlet inn godt over 30 millioner kroner i sponsorpenger for kommende sesong.

Det er enestående for en norsk idrettsutøver.

(NTB)


KNALLFARGER: Rødt og gult design dominerer på årets Petter-bil.
Illustrasjon: Spydeberg Reklame AS, Scanpix
KNALLFARGER: Rødt og gult design dominerer på årets Petter-bil. Illustrasjon: Spydeberg Reklame AS, Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!