Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne ble solgt for ni millioner kroner

Men hvilke medalje var det?

REKORDSALG: Denne Jesse Owens-medaljen ble solgt for ni millioner kroner. Men det er uvisst hvilken gren den tidligere friidrettstjernen vant for å få den. Foto: AP Photo/Raquel Dillon/NTB Scanpix
REKORDSALG: Denne Jesse Owens-medaljen ble solgt for ni millioner kroner. Men det er uvisst hvilken gren den tidligere friidrettstjernen vant for å få den. Foto: AP Photo/Raquel Dillon/NTB Scanpix Vis mer

En av Jesse Owens fire gullmedaljer fra Berlin-OL i 1936 er solgt for utrolige ni millioner kroner.

Owens ble en olympisk legende etter å ha vunnet fire gull i OL i 1936.

Han vant gull på 100 meter, 200 meter, 4 x 100 meter stafett og i lengde.

Adolf Hitler styrte Tyskland på den tiden, og han ville at OL skulle være en arena der den ariske rasen skulle vise seg som overlegen. Hitler var derfor rasende da afroamerikanske Owens tok storeslem med fire gull.

I en auksjon som ble avsluttet søndag, ble en av Owens gullmedaljer solgt for 1,446 millioner dollar (9 millioner norske kroner). Det er rekord for en olympisk medalje.

Den gamle rekorden ble satt da OL-gullet fra maratonløpet i 1896 ble solgt for 5,3 millioner i 2012.

Det ble til sammen solgt sportsminner for 4,5 millioner dollar (27,7 millioner norske kroner) på auksjonen.

Det er uvisst hvilken av Owens medaljer som ble solgt, men den ble i sin tid gitt til filmstjernen Bill Robinson, som hjalp Owens med å få arbeid i USA etter OL.

Andre idrettsminner som ble solgt på auksjonen inkluderte et balltre brukt av baseballegenden Jackie Robinson og en ring fra da New York Yankees vant World Series i baseball i 1978.

(NTB)