- Denne boka skal jeg selvsagt lese

Northug om boken om seg selv.

BIDRO TIL BOKA: Petter Northug trente i Italia i forrige uke. Før det bidro han til boka om seg selv og promillekjøringen, gjennom intervjuer med forfatteren. Foto: Thomas Rasmus Skaug
BIDRO TIL BOKA: Petter Northug trente i Italia i forrige uke. Før det bidro han til boka om seg selv og promillekjøringen, gjennom intervjuer med forfatteren. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Petter Northug sier han ikke har lest boken om seg selv, men at den både i dybde og bredde skildrer hans «tankeløse handling» i mai.

I sine kommentarer fremholder Northug at han selv har vært med på arbeidet med boken, «Northug - en familiehistorie» av Sverre M. Nyrønning, som han er glad for at foreligger.

- Jeg har selv bidratt til boken gjennom flere intervjuer med forfatteren. En hel familie står bak prestasjonene mine i skisporet, et vi som er sterkt, og aller mest pappa, som fulgte meg til det første skirennet da jeg var fem år gammel, som fortsatt er der for meg, og sammen med mamma også for brødrene mine Tomas og Even, som følger etter meg i skisporet, skriver Northug på sin blogg.

I sine kommentarer kommer skistjernen også inn på den famøse fyllekjøringen i vår. Onsdag ble det kjent at han hadde 1,65 i promille da han krasjet.

- Denne boka skal jeg selvsagt lese

- Jeg vet at boken skildrer i dybde og bredde det som skjedde etter min tankeløse handling 4. mai. Selvsagt er det greit at de nærmest berørte, mamma, pappa, Are, også får fortelle hvordan de opplevde situasjonen, og jeg skal tåle å lese beretningene deres, skriver trønderen.

- Jeg har ikke fått anledning til å lese boken ennå. Konsentrasjonen min dreier seg om trening og restitusjon, slik at jeg kan reise kjerringa under VM i Falun. Jeg er ingen stor bokleser, men denne skal jeg selvsagt lese. Den handler jo om familien min, selve grunnmuren i livet, sier Northug.

(NTB)