Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne boksekampen er verdt 3,2 milliarder kroner

Enorm interesse for Mayweather mot Pacquiao.

SLÅR KNOCKOUT PÅ ALT: Når Floyd Mayweather og Manny Pacquiao møter hverandre i Las Vegas 2. mai står de for tidenes mest verdifulle boksekamp.Foto: AP /The Orange County Register, Ed Crisostomo/ NTB Scanpix
SLÅR KNOCKOUT PÅ ALT: Når Floyd Mayweather og Manny Pacquiao møter hverandre i Las Vegas 2. mai står de for tidenes mest verdifulle boksekamp.Foto: AP /The Orange County Register, Ed Crisostomo/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interessen for stjerneduellen mellom Floyd Mayweather og Manny Pacquiao er enorm. Boksekampen kan passere utrolige 3,2 milliarder kroner i inntekter.

Det tror Pacquiaos amerikanske manager Bob Arum. Bare i billettinntekter ligger man an til å håve inn hele 74 millioner dollar, som tilsvarer 596 millioner kroner. Den gamle rekorden var på 20 millioner dollar i kampen mellom Mayweather og Saul «Canelo» Alvarez i 2013.

- Det er galskap, men sånn er det. Det er utrolig, sier Arum til ESPN.

Pacquiao og ubeseirede Mayweather går i ringen 2. mai i MGM Grand i Las Vegas. VM-kampen blir sett på som den største i boksehistorien noensinne. Det blir derfor ikke billig å se den ringside.

Byks Arrangørene hadde først et mål om å tjene 40 millioner dollar i billettinntekter, men interessen er så stor at de har hevet de dyreste billettene fra 7500 til hele 10.000 dollar per stykk. Med andre ord koster en VIP-billett på det meste over 80.000 kroner.

Det er ventet at TV-inntektene i USA, Puerto Rico og Canada alene vil være på 300 millioner dollar. Det tilsvarer over 2,4 milliarder kroner.

- Vi hadde ikke fått en brøkdel av dette for fem år siden. Det viser seg at vi arrangerer kampen på akkurat riktig tidspunkt, mener Arum.

Giganter De internasjonale TV-rettighetene spås å gi ytterligere 35 millioner dollar i inntekter. Bare i Filippinene, Pacquiaos hjemland, er det allerede blitt svidd av 10 millioner dollar på å få sende kampen.

Mayweather og co. får 60 prosent av inntektene, mens Pacquiao og hans apparat får resten.

Pacquiao har vært verdensmester i åtte forskjellige vektklasser. Han har 57 seirer, to uavgjorte og fem tap på rekordlisten sin. Floyd Mayweather er ubeseiret på 47 kamper. Det er ingen tvil om at det er to giganter som møtes 2. mai.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!