Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne britiske klubben har en norsk pub som sponsor

Og nå kan de få en nordmann på laget.

TIL SKOTTLAND: Norske Eirik Holmen Johansen ser ut til å være på vei til skotske Ross County. Foto: NTB Scanpix
TIL SKOTTLAND: Norske Eirik Holmen Johansen ser ut til å være på vei til skotske Ross County. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): 21 år gamle Eirik Holmen Johansen er ifølge Sky Sports på vei til skotsk Premier League og Ross County.

Holmen Johansen skal ifølge kanalen på utlån fra Manchester City til den skotske klubben.

- En god mann bak En av dem som følger den skotske klubben tett er Robert Delis fra Stord. Han har fulgt laget i 20 år, og er på kamp i Skottland et par ganger i året, senest i november i år.

- Vi trenger en god mann bak, så det høres bra ut, sier Delis til Dagbladet.

Hvis avtalen mellom Ross County og Holmen Johansen går i boks blir 21-åringen den første norske spilleren i klubben. Klubben ligger for øyblikket nest nederst på tabellen.

- Det er veldig gøy. Årets sesong begynte veldig dårlig fordi mange forsvant, og det var mange nye. Det hadde vært veldig gøy hvis vi fikk en nordmann inn på laget, sier Delis.

TALENT: 21 år gamle Eirik Holmen Johansen er et av flere norske keepertalenter. Foto: NTB Scanpix
TALENT: 21 år gamle Eirik Holmen Johansen er et av flere norske keepertalenter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lagets manager, Derek Adams, sier at det kun er formaliteter som gjenstår før overgangen er i orden.

- Vi venter bare på den internasjonale godkjennelsen, sier han ifølge Sky Sports.

Cupfinale i 2010 Laget fra det skotske høylandet er et lite eventyr i seg selv. I 1993 lå laget i Highland League - 5. nivå i Skottland. Siden den gang har klubben klatret gjennom ligasystemet og måler nå krefter med blant annet Celtic i Premier League.

En annen hverdag enn da motstanden var Forres Mechanics, Turriff United, Clachnacuddin og Iverurie Loco Works.

I 2010 kom de til cupfinalen, og på veien dit slo de blant annet Celtic i semifinalen.

Årets sesong har riktignok ikke vært like oppløftende, og Johansen blir hentet inn for å rydde opp bakerst. Laget står så langt med fattige elleve poeng på 18 kamper.

Tilfeldigheter Også hvordan Delis og resten av kompisgjengen endte opp med å følge Ross County, er litt av en eventyrhistorie. Gutta var lei av å bare følge de britiske storlagene, og en kveld på puben bestemte de seg for å la tilfeldighetene få fritt spillerom.

TURNÉ: Eirik Holmen Johansen sammen med resten av Manchester City-laget i Hong Kong. Edin Dzeko, Pablo Zabaleta og Yaya Toure måtte sammen med nordmannen stoppe opp og skrive autografer. Foto: Manchester City
TURNÉ: Eirik Holmen Johansen sammen med resten av Manchester City-laget i Hong Kong. Edin Dzeko, Pablo Zabaleta og Yaya Toure måtte sammen med nordmannen stoppe opp og skrive autografer. Foto: Manchester City Vis mer

- En av gutta fikk bind for øynene og beskjed om å peke på tv-skjermen da Sky Sports leste opp resultater fra Highland League, flirer Delis.

Resultatet ble Ross County, og siden den gang har det blitt mange turer over Nordsjøen. Puben til Delis har til og med blitt sponsor av klubben. På Victoria Park henger det et stort skilt med pubens navn, og de har også sponset ungdomsavdelingen med ymse treningsutstyr.

Det kan bli velkomment for Holmen Johansen å se noen norske fjes på tribunen i ny og ne.

Vil på landslaget Dagbladet møtte 21-åringen i sommer da han hadde vært med Manchester City på sesongoppkjøringen i Hong Kong, og han fortalte da at selv om han omgås verdensstjerner på daglig basis, er ikke det noe han lar gå til hodet på seg.

- Nei, jeg tenker ikke så mye over at de er verdensstjerner. Til syvende og sist er vi jo kollegaer, de spiller fotball i Manchester City på samme måte som meg, selv om de spiller fast på førstelaget. Akkurat som meg har de en jobb å gjøre nå - vi skal komme oss i form. Da har man ikke tid til å bli «starstruck», sa han.

Ambisjonene hans er likevel høye, og han trakk også da frem viktigheten av å få førstelagsfotball. Noe han fort kan få muligheten til i Skottland.

TØFFERE: - Jeg må bli tøffere og mer sjef på banen. Det er sånn som kommer med erfaring, så derfor er det viktig å spille førstelagsfotball. Om et par år kan det norske landslaget nyte godt av den spennende generasjonen som har begynt å vise seg fram nå, forhåpentligvis med meg som sisteskanse, sa Holmen Johansen. Foto: NTB Scanpix
TØFFERE: - Jeg må bli tøffere og mer sjef på banen. Det er sånn som kommer med erfaring, så derfor er det viktig å spille førstelagsfotball. Om et par år kan det norske landslaget nyte godt av den spennende generasjonen som har begynt å vise seg fram nå, forhåpentligvis med meg som sisteskanse, sa Holmen Johansen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg må bli tøffere og mer sjef på banen. Det er sånn som kommer med erfaring, så derfor er det viktig å spille førstelagsfotball. Om et par år kan det norske landslaget nyte godt av den spennende generasjonen som har begynt å vise seg fram nå, forhåpentligvis med meg som sisteskanse, sa Holmen Johansen.

LANG REISE: Laget fra det skotske høylandet er et lite eventyr i seg selv. I 1993 lå laget i Highland League - 5. nivå i Skottland. Siden den gang har klubben klatret gjennom ligasystemet og måler nå krefter med blant annet Celtic i Premier League. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
LANG REISE: Laget fra det skotske høylandet er et lite eventyr i seg selv. I 1993 lå laget i Highland League - 5. nivå i Skottland. Siden den gang har klubben klatret gjennom ligasystemet og måler nå krefter med blant annet Celtic i Premier League. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media