LADER OPP:  Cristiano Ronaldo på gårsdagens trening for Real Madrid. I dag kan han tangere Lionel Messis Champions League-rekord. Foto: AP Photo/NTB Scanpix.
LADER OPP: Cristiano Ronaldo på gårsdagens trening for Real Madrid. I dag kan han tangere Lionel Messis Champions League-rekord. Foto: AP Photo/NTB Scanpix.Vis mer

Denne Champions League-rekorden kan Ronaldo tangere i kveld

Messi-rekord står i fare.

*Følg kveldens kamper i vårt i fotballstudio fra 20.45!

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo og Real Madrid lekte seg mot Schalke for tre uker siden. Madrid-laget herjet fra første sekund, og ga seg ikke før det sto 1-6 på resultattavla i Veltins Arena.

Det betyr at Real så og si allerede er klare for kvartfinalen i Champions League, selv før kveldens returoppgjør.

Rekordjag Men det betyr ikke at Real Madrid-spillerne ikke har noe å spille for. Er det en spiller som er ekstra glad i å ta rekorder, så er det Cristiano Ronaldo.

Portugiseren står med imponerende 11 mål så langt i turneringen. Det er kun ett mål dårligere enn hans egen bestenotering i turneringen fra forrige sesong.

Rekorden for flest mål i løpet av en Champions League-sesong, ble derimot satt sesongen før, og ikke av Ronaldo.

Lionel Messi noterte seg for 14 nettkjenninger i løpet av turneringen, som Chelsea til slutt vant, etter å ha slått ut Barcelona i semifinalen.

De to er heller ikke mange målene bak tidenes målscorer Raul, som scoret 71 mål i Europas gjeveste turnering. Messi står med 67 mål, mens Ronaldo har 62.

Zlatan like bak
Den rekorden står i fare, hvis Ronaldo fortsetter sitt måljag mot et tamt Schalke-lag i kveld. I møtet for to uker siden noterte Ronaldo seg for to scoringer.

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti har varslet noen endringer i Real-laget, som lørdag slo Malaga i den hjemlige serien.

Det er ikke bare Ronaldo som jakter Messis Champions League-rekord. Zlatan Ibrahimovic har ti mål, og PSG er fortsatt med i turneringen.