Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne Costa-episoden fikk Riise til å reagere

Spanjolen hisset på seg flere Liverpool-spillere da Chelsea sikret finalebillett.

SCORINGEN: Branislav Ivanovic sender Chelsea i ledelsen på en dødball. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix
SCORINGEN: Branislav Ivanovic sender Chelsea i ledelsen på en dødball. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix Vis mer

Chelsea - Liverpool 1-0 (0-0) 2-1 sammenlagt

(Dagbladet): Chelsea risikerte å ryke ut av to hjemlige cuper i løpet av fire dager etter exiten i FA-cupen i helga, og José Mourinho tok ingen sjanser da han sendte sitt beste mannskap til kampen mot Liverpool i kveld.

Det var målløst etter 90 minutter, og oppgaven foran ekstraomgangene var enkel for Liverpool: Score mål eller ryke ut. For bortemålsregelen teller etter 90 spilte minutter i ligacupen.

I stedet var det hjemmelaget som skulle få hull på den berømte byllen før det var spilt fem minutter. Branislav Ivanovic fikk gå upresset opp på en dødball, og stanget de blå i føringen.

José Mourinho så ikke ut til å få med seg scoringen, fordi han klaget på at dommer Michael Oliver ikke ga Lucas sitt andre gule kort for kvelden.

- Godt lag Det manglet ikke på sjanser for Liverpool til å utlikne, men Jordan Hendersons miss på nærmest åpent mål har vært betegnende for sjansesløsingen til Liverpool over disse to ligacupkampene. Det ble med den ene scoringen til Chelsea.

- Vi møtte et veldig godt lag. De startet ikke sesongen bra, men de var smarte nok til å omstille seg. Vi slo et veldig bra lag, sier Mourinho via TV 2 etter kampen.


- Jeg følte vi var det beste laget. Vi spilte veldig bra. Keeperen deres sørget for at de gikk til finalen over to kamper, mente Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Amper stemning Det var tidvis veldig ampert på Stamford Bridge i kveld, og Diego Costa hisset på seg Liverpool-spillerne flere ganger. Han tråkket på både Emre Can og Martin Skrtel, uten at dommeren fikk det med seg.

Spanjolen var også i en klinsj med Steven Gerrard, som førte til at begge spillerne fikk gult kort.

Hendelsen fikk tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise til å skrive følgende på Twitter:

«Vær så snill å ødelegg Diego Costa, Stevie! For en ... han er!»

José Mourinho ville på sin side ikke snakke om situasjonene etter kampen.

Storspilte Simon Mignolet har blitt utskjelt og mistet plassen sin denne sesongen, men de siste kampene har Liverpool-fansen sett tegn til at sisteskansen har blitt mer rolig mellom stengene. I kveld vartet han opp med flere viktige redninger, og var en sterk bidragsyter til at det var målløst mellom lagene så lenge.

Chelsea skapte ikke stort i den første omgangen, men i den andre kunne London-laget fort scoret både ett og to mål tidlig. Eden Hazard og Diego Costa kom begge til store muligheter, men skuddet til Hazard gikk utenfor, og Mignolet sto i veien for Costa to ganger.

AMPER STEMNING: Diego Costa og Emre Cankranglet etter at førstnevnte tråkket på foten til Can. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB Scanpix
AMPER STEMNING: Diego Costa og Emre Cankranglet etter at førstnevnte tråkket på foten til Can. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB Scanpix Vis mer

- Nå er det en fantastisk kamp på Anfield, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad på direkten.

- Tilsiktet stempling Det ble som ventet tøffe tak ute på gressmatta på Stamford Bridge, og tidlig i kampen tente Liverpools Emre Can på alle plugger. Diego Costa så ut til å tråkke på tyskeren med vilje etter en duell, og kunne fort fått det gule eller det røde kortet.

- Det tror jeg er veldig tilsiktet, sa Erik Thorstvedt i TV 2-studio om episoden.

Chelsea-spillerne ropte på straffespark to ganger i løpet av de første 25 minuttene. Først ville de blå ha en hands på Lucas Leiva, før Martin Skrtel på klønete vis sendte Diego Costa i bakken i boksen. Dommer Michael Oliver vinket likevel spillet videre ved begge anledningene, til stor frustrasjon for Chelsea-spillerne.

- Jeg forstår ikke hvorfor det skjer. Hvis jeg prater om det kommer folk til å si at Mourinho er i gang igjen. Det viktigste er at vi vinner kampen, sier Mourinho.

Store sjanser Liverpool var overlegne på alle punkter bortsett fra der det virkelig gjaldt, målprotokollen, i det første møtet mellom lagene - og følte seg nok snytt den første halvtimen i London også.

Thibaut Courtois viste hvorfor han vokter buret i Chelsea framfor Petr Cech, da han leverte to solide redninger. Først nektet han Alberto Moreno scoring, da backen ble vakkert spilt fri på kanten, før Coutinho fra en meget god posisjon måtte se sisteskansen varte opp med en fin beinparade.

Det var svært høy intensitet omgangen gjennom, og kampen bølget hele tiden fram og tilbake. Chelsea maktet likevel ikke å skape stort før hvilen mot et aggressivt Liverpool-lag.

Sturridge tilbake Liverpool-angriper Daniel Sturridge har endelig blitt kvitt en skade som har holdt ham på sidelinjen lenge. Han var likevel ikke å finne i troppen til kveldens kamp, da Brendan Rodgers og co. sannsynligvis ønsker å være forsiktige med sin juvel.

NY STEMPLING: Like etter denne duellen blir Martin Skrtel stemplet av Diego Costa. Foto: EPA/ANDY RAIN/NTB Scanpix
NY STEMPLING: Like etter denne duellen blir Martin Skrtel stemplet av Diego Costa. Foto: EPA/ANDY RAIN/NTB Scanpix Vis mer

Cesc Fàbregas pådro seg en skade da han taklet sin egen lagkamerat John Terry, og ble byttet ut. Det er selvfølgelig dårlig nytt for Chelsea.

Sheffield United og Tottenham spiller om den andre finalebilletten i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media