FØRLØSNINGEN: Peter Crouch ser ballen sveve inn i krysset, og vet snart at han har headet Tottenham til fjerdeplass og Champions League-muligheter neste sesong.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
FØRLØSNINGEN: Peter Crouch ser ballen sveve inn i krysset, og vet snart at han har headet Tottenham til fjerdeplass og Champions League-muligheter neste sesong.Foto: SCANPIX/AP/Jon SuperVis mer

Denne Crouch-headingen er verd mange millioner

Avgjorde da Tottenham slo City og sikret Champions League.

||| (Dagbladet): Manchester City - Tottenham 0-1.

Ingen Tottenham-supportere torde å håpe på det, men i dag skjedde det: Harry Redknapps menn gjorde jobben når det virkelig gjaldt, og skjøt seg til Champions League-kvalifisering neste sesong.

I en svært dramatisk kamp på City of Manchester så det lenge ut til at ingen skulle klare å få ballen i mål, på grunn av Spurs-målvakt Heurelho Gomes, og enda mer på grunn av Citys innleide Marton Fulop.

Men da Fulop til slutt ble tvunget til å gi en retur, var en av kampens andre store spillere der, Peter Crouch, og den lange spissen fikk endelig brukt hodet til å stange ballen i nettet.

- Jeg var på rett plass til rett tid. Keeperen gjorde en god redning, og jeg var på plass til å stusse den inn. Jeg synes vi fortjente å vinne, sier matchvinner Peter Crouch, ifølge nyhetsbyrået PA.

Tottenham er dermed garantert fjerdeplassen, og har til og med sjansen til å frarøve erkerival Arsenal tredjeplass.

Det er de selvfølgelig fornøyde med.

Den beste kvelden
- Jeg vet at vi har en fantastisk stall og er i stand til hva som helst. Men «topp fire» har vært «topp fire» i så mange år fordi de lagene har vært så stabile, sier Peter Crouch.

- For en klubb som vår, er det å bryte inn i «topp fire» en fantastisk prestasjon. Det trolig en av de beste kveldene jeg har vært en del av, sier Crouch.

Manager Harry Redknapp skal selvfølgelig ha mye av æren for at Tottenham har tatt dette steget, og klissvåt etter å ha blitt druknet av en vannkanne etter kampen klarte han å uttrykke noe av gleden.

JUBELSCENER: Tottenham-spillerne kastet seg om halsen på avgjørende Crouch.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
JUBELSCENER: Tottenham-spillerne kastet seg om halsen på avgjørende Crouch.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON Vis mer

- Det er fantastisk. Vi har hatt en strålende sesong, vi har spilt en del stor fotball underveis, og vi fortjener dette, sier han.

- Crouchy var strålende, han viste vei, og det var helt utrolig. En stor prestasjon, sier Redknapp.

Forrykende før pause
På forhånd ble den omtalt som kampen begge lag var i stand til å ødelegge for seg selv, men City og Spurs gikk uredde til verks og laget en første omgang som var både jevn, fartsfylt, sjansefylt og underholdende.

Manchester City hadde ballen mest, men mulighetene florerte i begge ender, og det var egentlig smått utrolig at det sto 0-0 til pause.

Carlos Tevez åpnet forrykende på hjemmebane, og utfordret Tottenham gang på gang de første tjue minuttene. Men så vidt friskmeldte Heurelho Gomes holdt bortelaget inne i kampen, først da Adam Johnson fyrte løs fra 25 meter, så da Gareth Bale ufrivillig styrte et skudd ned mot hjørnet.

Annullert King
I motsatt ende var Peter Crouch involvert i Tottenhams to største sjanser. Først headet han selv i stolpen etter et frispark fra høyre, så var han nest sist på ballen da han headet ballen ned til Gareth Bale etter Aaron Lennons første høyrekantraid.

Bales volley gikk imidlertid utenfor.

Ingen mål før pause, selv om en ball havnet i nettet.

Ledley King gjorde som han gjorde på Old Trafford tidligere i vår da han klatret opp på ryggen til Gareth Barry, men denne gangen ble den ekstra armen på skulderen dømt ulovlig av dommeren, og hodescoringen ble annullert.

Kort oppsummert: Begge lag bør ha vært fornøyde med null baklengs til pause.

Fulop-reaksjon
Andre omgang åpnet like forrykende, og igjen fikk City den første store sjansen. Andy Johnson slo et strålende innlegg som Gareth Barry dyttet tilbake foran mål fra bakre stolpe, men ingen av hjemmelagets folk fikk presset ballen over linja før Michael Dawson sparket den vekk.

Heurelho Gomes viste seg fram før pause, etter 56 minutter var det innleide Marton Fulop sin tur til å briljere.

Jermain Defoe viste spisskompetanse (den bokstavelige varianten) da han fikk kontroll over en vanskelig ball og avsluttet direkte med utsiden av foten, men en reaksjonshånd fra Fulop fikk akkurat skiftet nok retning på ballen til at den gikk på feil side av stolpen.

Kanskje var Tom Huddlestone heldig som slapp med gult kort da han sendte stempelfoten etter Nigel De Jong etter en time. Men etter den hendelsen fulgte uansett en god Tottenham-periode.

Tjue minutter før slutt var Spurs også centimetre unna ledelse. Benoit Assou-Ekotto slo en vel-timet markkryper inn foran mål, men hverken Jermain Defoe eller Peter Crouch hadde tilstrekkelig skolengde til å få styrt ballen i det etter hvert åpne målet.

Fulop måtte gi tapt
Ikke lenge etter var Marton Fulop der igjen.

Peter Crouch fikk for en gangs skyld heade helt upresset etter en flott Gareth Bale-crosser, men Fulop reagerte igjen strålende, denne gangen med en gnistrende benparade, og heller ikke denne gangen havnet ballen i nettet.

Men til slutt måtte Marton Fulop gi tapt. Selv om han selv da målet kom, gjorde jobben sin.

Younes Kaboul smadret ballen hardt inn foran City-kassa, Fulop reagerte igjen, men det gjorde ikke City-forsvaret da Peter Crouch var der på returen.

Den lange spissen fikk akkurat ordnet hodet slik at det fikk styrt ballen mot nettet, og Spurs-spillerne feiret hemningsløst for en livsviktig scoring.

Da klarte ikke Manchester City å slå tilbake. Roman Pavljutsjenko var nærmest å pynte på resultatet, men nok en Fulop-redning hindret dobling av ledelsen.

FØRSTE FORSØK: Peter Crouch traff stolpen i første omgang, men skulle få nye muligheter.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
FØRSTE FORSØK: Peter Crouch traff stolpen i første omgang, men skulle få nye muligheter.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON Vis mer

Fire minutter på overtid kunne Tottenham-spillerne juble over fjerdeplassen, og over å være det første laget til å bryte inn i «topp fire» siden Everton klarte det i 2005.

For notorisk kneskadde Ledley King, som for første gang på evigheter spilte sin andre kamp på rad for å være med mot City, var dette etterlengtet.

- Supporterne har ventet lenge på dette, og det har vi spillere også, sier King.

- Øyeblikk som dette er grunnen til at jeg fortsatt jobber hardt for å kunne være på banen, sier midtstopperen.

SKAPTE TRØBBEL: Carlos Tevez skremte vettet av Tottenham-forsvaret til tider, men fikk ikke målet. Dermed tok Spurs sin ellevte ligaseier på de siste tolv forsøkene mot City.Foto: SCANPIX/EPA/ANITA MARIC
SKAPTE TRØBBEL: Carlos Tevez skremte vettet av Tottenham-forsvaret til tider, men fikk ikke målet. Dermed tok Spurs sin ellevte ligaseier på de siste tolv forsøkene mot City.Foto: SCANPIX/EPA/ANITA MARIC Vis mer