Therese Johaug-saken

Denne dama gir USADA-sjefen assosiasjoner til Therese Johaug: - Det skal ikke være sånn

Jillian Camarena-Williams brukes som eksempel på hvordan Travis Tygart mener Therese Johaugs sak bør behandles. Han frykter at FIS' OL-skrekk blir viktigere enn det menneskelige aspektet.

SLAPP MED SKREKKEN: Da Jillian Camarena-Williams havnet i Therese Johaugs situasjon, slapp hun unna marerittstraffen. Foto: Rob Schumacher-USA TODAY Sports
SLAPP MED SKREKKEN: Da Jillian Camarena-Williams havnet i Therese Johaugs situasjon, slapp hun unna marerittstraffen. Foto: Rob Schumacher-USA TODAY Sports Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Travis Tygart, leder for det amerikanske antidopingbyrået (USADA), vil ha rettferdighet i idretten og i antidopingarbeidet.

Det er årsaken til at han har ytret sterke meninger i Therese Johaug-saken, og at han kritiserer både regelverket og beslutningen til det internasjonale skiforbundet (FIS) om å anke det han mener allerede var en i overkant hard straff.

Mannen som felte Lance Armstrong og fikk den amerikanske sykkelbløffen ut av sporten, vektlegger viktigheten av å skille mellom bevisst og ubevisst doping.

Det er i den anledning han trekker et nytt navn opp av hatten: Den amerikanske kulestøteren Jillian Camarena-Williams.

35-åringen, som vant VM-bronse i kulestøt i 2011, testet positivt på stoffet clomiphene i 2013. I likhet med Johaug lå det en medisinsk forklaring bak den positive i prøven, og på samme måte som Johaug offentliggjorde hun testresultatet før hun ble suspendert.

Essensen var å være mest mulig åpen fra dag én for å bevise sin uskyld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer