Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne dama skal gi Trine OL-billett

Trine Rønning (33) har tatovert OL-suksess på overarmen.

TIL INSPIRASJON: Trine Rønning er klar for en ny milepæl - OL-kvalifisering med fotballjentene. Vegar Granlund er i ferd med å tatovere inn inspirasjonen på overarmen hennes. Foto: Tormod Brenna
TIL INSPIRASJON: Trine Rønning er klar for en ny milepæl - OL-kvalifisering med fotballjentene. Vegar Granlund er i ferd med å tatovere inn inspirasjonen på overarmen hennes. Foto: Tormod Brenna Vis mer

SANDVIKA (Dagbladet): - Jeg kjenner energien strømme bare jeg ser på den, sier Trine Rønning til Dagbladet.

«Den» er hennes siste tatovering, et vakkert kvinneportrett på en muskuløs høyre overarm.

Fotball-veteranen med 159 landskamper for Norge bruker ikke bare kroppen sin til beinharde taklinger, ballerobringer og harde frispark. Hun lar den også være et lerret for spesielle hendelser i livet, og som inspirasjon for ting som skal komme.

- Jeg har åtte tatoveringer nå. Alle har en helt spesiell betydning, sier Trine til Dagbladet.

- Denne symboliserer vennskap, samhold, relasjoner, betydningen av å ha nære og gode folk rundt deg, sier Trine og ser ned på armen der kvinnen tar form under tatovør Vegard Granlunds nåler.

- Uten de nære båndene til familie og trofaste venner hadde jeg ikke vært der jeg er. De betyr alt, sier Trine.

Hun har fått kjenne på hva ekte vennskap betyr.

Ikke minst i fjor. Det tegnet til å bli et godt år, både privat og sportslig. Det ble ikke helt topp.

Nedturer Trine Rønning var Even Pelleruds betrodde lagkaptein som reiste til Canada for å gjøre en topp innsats i VM. Det endte med kvartfinaletap mot England. Trine Rønning satt mest på benken.

- Jeg var skadet, ble ikke frisk i tide. Det var en solid nedtur, sier hun om den sportslige biten.

På privaten røk et samboerskap, og hun mistet en kjær bestefar.

- Det er i slike situasjoner du merker hvor viktig det er med nære relasjoner, å ha folk rundt deg som virkelig er der for deg, sier hun.

Trine Rønning har det, og hun vet hvor viktige der er å ha dem der. Derfor får de - i alle fall symbolsk - også plass på kroppen hennes.

- Tatoveringene mine er symboler på ting som betyr mye for meg. De gir med inspirasjon, sier hun.

Motivert av degradering VM er nevnt. Trine scoret ei frisparkperle i åpningskampen mot Thailand. Så ble det mest benk med vondt lår. VM gikk såpass dårlig for laget at Even Pellerud bestemte seg for å gå av.

Roger Finjord overtok. Han kom inn med ei overdose nordnorsk entusiasme, men også med et sterkt behov om å signalisere en endring. Det gikk blant annet ut over Trine Rønning. Hun mistet kapteinsbindet sitt, og har fått nye arbeidsoppgaver.

- Selvsagt er det en degradering. Men jeg forstår Roger, og hensikten bak valgene han har gjort. Det er kanskje en floskel, men jeg ser på det som en utfordring, sier Trine Rønning, som under Roger Finjord ser ut til å skifte posisjon fra midtstopper til sentral midtbanespiller.

OL-kvalik Det blir i så fall en viktig rolle i OL-kvalifiseringen i mars, ikke minst fordi Lene Mykjåland fortsatt er skadet og ikke ser ut til å bli spilleklar til kvaliken mot Sverige, Nederland og Sveits om en måned.

- Får jeg sjansen, tar jeg den utfordringen på strak arm. Jeg gleder meg allerede, det er på midtbanen jeg aller helst vil spille, sier Rønning.

Hun er skadefri, som alltid godt trent og ikke minst: Enormt motivert.

- VM gikk ikke som vi håpet. Men vi har fått en ekstra mulighet til å sikre oss OL-plass. Den skal vi ta. Det er egentlig ikke snakk om noe annet. I mitt hode er det bare et utfall av denne kvaliken - vi tar den OL-billetten.

- Jeg vet at vi er gode nok til det, sier Trine Rønning.

Selv har hun ikke det minste problem med å motivere seg. Den nye kvinnen i hennes liv - hun på høyre overarm - bidrar til det.

- Bare jeg ser på henne, kjenner jeg energien bruse gjennom kroppen, sier Trine Rønning.
 

RESULTATET: Kunstverket er ferdig. Foto: Privat
RESULTATET: Kunstverket er ferdig. Foto: Privat Vis mer