OL: Før de olympiske lekene i Rio, hadde australske Michelle Jenneke på mange måter verden for sine føtter. Nå kutter det australske friidrettsforbundet all økonomisk støtte. Foto: Phil Hillyard/Newspix/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
OL: Før de olympiske lekene i Rio, hadde australske Michelle Jenneke på mange måter verden for sine føtter. Nå kutter det australske friidrettsforbundet all økonomisk støtte. Foto: Phil Hillyard/Newspix/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Denne dansen gjorde Michelle (23) verdenskjent. Nå blir hun slaktet av treneren og kuttes fra all økonomisk støtte

Svakt OL får konsekvenser.

(Dagbladet): Før de olympiske lekene i Rio, hadde australske Michelle Jenneke på mange måter verden for sine føtter.

Hun var et av ansiktene utad på Coca-Colas reklamekampanje til mesterskapet, hun var synlig på plakater over hele Brasil og hun hadde til og med vært med i det verdenskjente magasinet Sports Illustrateds Swimsuit Edition.

Men på olympiastadion i Rio sa det fullstendig stopp. Hun krysset målstreken på svake 13,26, og røyk med det ut allerede i forsøksheatet.

Nå kan det se ut som om friidrettseventyret til 23-åringen er over. Det australske friidrettsforbundet offentliggjorde i dag de 62 atletene de akter å satse på og gi økonomisk støtte framover mot samveldelekene i 2018 og OL i Tokyo i 2020.

Jennekes navn er ikke på den lista.

Hintet om skade

Da Dagbladet snakket med Jenneke rett etter å ha notert seg for en 37.-plass i OL, var hun mest fokusert på stemningen på arenaen.

- Dette er mitt første OL og det var en så utrolig atmosfære. Jeg hadde jo en brasiliansk løper ved siden av meg og jeg fikk gåsehud da publikum jublet for henne, sa hun.

Hun ymtet også frampå om at hun hadde en skade, som kan ha vært medvirkende til den svake tiden.

- Dette er nok det største løpet i karrieren min. Dessverre gikk det ikke godt nok til å gå videre. Jeg presset meg så hardt jeg kunne, og det er jeg veldig fornøyd med. Jeg er i god nok form til å sette ny personlig rekord, men jeg har hatt litt problemer med en muskel. Jeg er fortsatt ung, studerer og trener. Jeg har framtiden foran meg, sa 23-åringen.

Krass kritikk

Etter det svake OL-løpet skyldte Jenneke på en skade, men det var ikke den forklaringen landslagstreneren Craig Hillard kom med.

Han la direkte skylda på alle modell- og reklameoppdragene hennes.

- Dette er noe jeg må diskutere og gå gjennom med henne. Det er tydelig at hun ikke kom til OL i den formen hun burde vært i, sa han til Sydney Morning Herald.

Han trakk også da fram at hun var en av utøverne som fikk økonomisk støtte av det nasjonale friidrettsforbundet, og mente det stiller visse krav til disse utøverne.

- Når alt kommer til alt, virker det ikke som om det har vært fokus. Om utøverne ikke prioriterer riktig, hvorfor skal vi da støtte dem?

Og nå har altså forbundet svart på Hillards spørsmål ved å kutte Jenneke fra den framtidige satsingen.

Last session completed! All systems are go 😄 #Australia #Rio2016 #Olympics #hurdles #2days #greenandgold

A photo posted by Michelle Jenneke (@mjenneke93) on

Verdenskjent

Siden 2012 Jenneke vært en av verdens mest kjente hekkeløpere - det uten å ha vunnet en eneste stor konkurranse.

Hun er nemlig internettsensasjonen som ble verdenskjent for sin oppvarmingsdans i junior-VM Barcelona for fire år siden.

Hekkeløperen omtales som Australias mest kjente friidrettsutøver. Oppmerksomheten på YouTube sikret henne flere sponsoravtaler og godt over 28 millioner så det første klippet fra 2012-VM. Hun har over 400 000 følgere på Instagram.

Så gjenstår det å se om hun kan komme tilbake på sitt tidligere nivå, eller om hun blir stående med et sølv i ungdoms-OL og en personlig rekord på 12,82 satt i fjor. Selv har hun ikke kommentert vrakingen.

INTERNETTFENOMEN: Michelle Jenneke ble et internettfenomen da hun utførte «mest sexy oppvarming». Nylig var hun gjest hos det australske showt «A League Of Their Own» der ikke alt gikk etter planen ... Vis mer