Denne dansen gjorde Michelle (23) verdenskjent. Nå blir hun slaktet av treneren og kuttes fra all økonomisk støtte

Svakt OL får konsekvenser.

OL: Før de olympiske lekene i Rio, hadde australske Michelle Jenneke på mange måter verden for sine føtter. Nå kutter det australske friidrettsforbundet all økonomisk støtte. Foto: Phil Hillyard/Newspix/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
OL: Før de olympiske lekene i Rio, hadde australske Michelle Jenneke på mange måter verden for sine føtter. Nå kutter det australske friidrettsforbundet all økonomisk støtte. Foto: Phil Hillyard/Newspix/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Før de olympiske lekene i Rio, hadde australske Michelle Jenneke på mange måter verden for sine føtter.

Hun var et av ansiktene utad på Coca-Colas reklamekampanje til mesterskapet, hun var synlig på plakater over hele Brasil og hun hadde til og med vært med i det verdenskjente magasinet Sports Illustrateds Swimsuit Edition.

Men på olympiastadion i Rio sa det fullstendig stopp. Hun krysset målstreken på svake 13,26, og røyk med det ut allerede i forsøksheatet.

Nå kan det se ut som om friidrettseventyret til 23-åringen er over. Det australske friidrettsforbundet offentliggjorde i dag de 62 atletene de akter å satse på og gi økonomisk støtte framover mot samveldelekene i 2018 og OL i Tokyo i 2020.

Jennekes navn er ikke på den lista.

Hintet om skade

Da Dagbladet snakket med Jenneke rett etter å ha notert seg for en 37.-plass i OL, var hun mest fokusert på stemningen på arenaen.

- Dette er mitt første OL og det var en så utrolig atmosfære. Jeg hadde jo en brasiliansk løper ved siden av meg og jeg fikk gåsehud da publikum jublet for henne, sa hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer