Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne dansende hockeyspilleren fra Narvik går verden rundt

CBS: - En seiersdans for historiebøkene.

(Dagbladet): Narvik Hockey debuterte i norsk 1. divisjon senest i fjor, men får allerede nå oppmerksomhet verden rundt.

Men det er ikke hockeyen som er grunnen til det.

CBS, Yahoo, Huffington Post, australsk tv, og europeiske sportssider og nyhetskanaler har nå lagt sin elsk på Arctic Eagles-spilleren Adrian Alvarstein og hans isdans - som nå nærmer seg 350 000 visninger på YouTube på to dager.

25 land Lørdag slo Narvik bunnlaget i 1.divisjon, Viking, 8-3 på hjemmebane. Med over 1000 mennesker på tribunen passet Alvarstein på å heve stemningen enda ett hakk, med dans og rumperisting til låta «Trumpsta».

Nå sliter hockeyspilleren med å holde tellingen over hvor mange land videoen er omtalt i.

- Jeg aner ikke hvor mange land nøyaktig, men jeg har fått høre at det i alle fall hittil er 25 land, forteller den nybakte stjernen til Dagbladet.

Han forteller at han ikke hadde ventet at videoen skulle ta så av på nettet.

- Nei, det var totalt uventet. Planen var bare å danse foran publikum, for jeg hadde lovet noen kompiser at jeg skulle gjøre det om det ble seier, sier Alvarstein.

Inspirert av lagkompis Oslo-gutten som flyttet til Narvik i fjor, forteller at han har fått høre det fra lagkameratene etter å ha blitt en netthit.

- De er ganske vant med å se meg danse i garderoben allerede, men at den skulle gå verden rundt... Jeg får høre det litt fra gutta ja, men det hører
vel med det, ler forwarden.

Og Adrian Alvarstein er ikke den eneste i klubben som er glad i å danse på isen. Under fjorårssesongen var det en av klubbens svenske spillere som gjorde seg bemerket, da med «Gagnam Style» som fast hymne.  Alvarstein innrømmer at han har latt seg inspirere av lagkompis Hälldal.

- Så klart har jeg fått litt derfra også, han skal ha mye cred for å være den første foran publikum. Det var han som ga stafettpinnen til meg, sier hockeyspilleren til Dagbladet.

Hylles av CBS Det er tydelig at særlig amerikanerne lar seg fascinere av Arcitc Eagles-spilleren og hans dans.

- En seiersdans for historiebøkene, er amerikanske CBS sin tittel på Alvarsteins-dans.

Og det er tydelig at amerikanerne kunne ønske de kunne få se lignende scner etter en NHL-kamp.

- Jeg hadde digga å sett noen gjøre det i NHL, kommenterer en.

- Dessverre ville de gitt deg bot hvis man hadde gjort noe sånt i NHL :( #nofun, skrives det i kommentar en annen.

 DANSEREN:  - Jeg aner ikke hvor mange land nøyaktig, men jeg har fått høre at det i alle fall hittil er 25 land, forteller Adrian Alvarstein om dansevideoen som har gått viral. Foto: Torje Kosmo Karlsen / Arctic Eagles
DANSEREN: - Jeg aner ikke hvor mange land nøyaktig, men jeg har fått høre at det i alle fall hittil er 25 land, forteller Adrian Alvarstein om dansevideoen som har gått viral. Foto: Torje Kosmo Karlsen / Arctic Eagles Vis mer