MÅLMASKIN: Kanjana Sungngoen har scoret 30 mål på 44 landskamper. Hun blir sammen med makker Nisa Romyen den største utfordringen for det norske forsvaret i VM-åpningen søndag kveld. Foto: NTB Scanpix
MÅLMASKIN: Kanjana Sungngoen har scoret 30 mål på 44 landskamper. Hun blir sammen med makker Nisa Romyen den største utfordringen for det norske forsvaret i VM-åpningen søndag kveld. Foto: NTB ScanpixVis mer

Denne «elefanten» kan ødelegge Norges OL-drøm

Rask, sterk og ekstremt målfarlig.

OTTAWA (Dagbladet): Hun scoret de to viktigste målet noen kvinnelig fotballspiller fra Thailand noen gang har scoret - og ble kjendis og folkehelt på flekken.

Da Thai-damene - som på folkemunne har fått kjælenavnet "krigselefantene" slo Vietnam 2-1 i mai i fjor -  og sikret VM-billetten - var det elleville scener. Ikke minst rundt Kanjana  Sungngoen (28). 

- Det var ren og skjær galskap. Ikke minst fordi vi spilte på bortebane.

- Vietnam-jentene hadde supportere overalt. Vi ble litt stressa. Men det må ha vært enda mer stressende for dem, som måtte leve opp til voldsomme presset fansen la på dem, sier spissen Kanjana Sungngoen om den historiske kvalikmatchen som sendte Thailand til Norges VM-gruppe i Canada.

Fotball har ikke kjønn Det er ingen eksperter som på ramme alvor tror Thailand skal få noen spesiell suksess i deres VM-debut.

Norge er klar favoritt i søndagens kamp.

Men alle som på en eller annen måte er involvert hevder hardnakket at de ikke tar lett på den sør-asiatiske motstanden. Det kan nemlig være skummelt. Ikke minst på grunn av Kanjana Sungngoen og angrepsmakker Nisa Romyen. 

De to jentene scorer mål jevnt og trutt. 

Kanjana Sungngoeen har scoret 30 mål på 44 landskamper.

Det sier sitt selv om motstanden ikke alltid har holdt norsk klasse.

Romyen er like hvass foran mål med 32 goaler på 47 kamper.

Begge kom på scoringslita da Thailand vant det sør-asiatiske mesterksapet nylig. Myanmar ble slått 3-2 i finalen. 

Kanjana har vært med lenge. Hun har aldri sett på fotball som en manne-ting, noe som er vanlig i Asia.

- For meg har ikke fotball noe kjønn. Det gjorde meg glad å spille. Derfor gjorde jeg det. Så enkelt er det egentlig, sier hun.

Gjennomtrent Kanjana Sungngoen er ei gjennomtrent dame. Hun har trent fire timer om dagen og gått på en nøye regulert diett siden tenåra - og det synes. Hun er kraftig, sterk - og lynrask på de første meterne. Det har mangt et forsvar smertelig fått erfare. For flere år siden flyttet hun fra Surin til Bangkok for å satse alt på fotballen.

- Det er klart det er stunder da det er slitsomt, da du lurer på hvorfor du holder på med dette. Hvorfor ikke bare å slutte, og heller leve et komfortabelt liv? Men jeg har bestemt meg, jeg skal fortsette. Jeg har kommet ganske langt, det ville være meningsløst å gi seg nå, sier Kanjana, som er forbilde for mange unge Thailandske jenter.

- Mange har henvendt seg til meg gjennom sosiale medier og sagt at de beundrer meg og vil starte med fotball selv. Det gjør meg stolt om jeg kan så en fotball-interesse hos unge jenter, sier hun.

Alt sendes på TV Og det får hun rikelig anledning til å fortsette med de neste dagene. VM-deltagelsen sendes direkte på thailandsk TV, og interessen er stor, sier Wanchai Rujawongsanti, sportsredaktør i Bangkok Post til Dagbladet.

- Fotball er den mest populære sporten i Thailand. Selv om kvinnene ikke er like hotte som mennene, vil interessen være enorm gjennom VM. De aller fleste kampene, ikke bare Thailand sine, vil bli sendt på TV, sier han.

- Hvor godt er dette laget egentlig?

- Kanjana Sungngoen og Nisa Romyen er gode. Laget er regjerende Asia-mestere. Men skulle jeg satt penger på kampen, hadde jeg satt de på Norge, sier sportsredaktøren.