OPPSKRUBBET ETTER FALL: Lance Armstrong tror dagens 213 km blir morsomme for de som sitter hjemme foran TV-en. Foto: AFP/JOEL SAGET
OPPSKRUBBET ETTER FALL: Lance Armstrong tror dagens 213 km blir morsomme for de som sitter hjemme foran TV-en. Foto: AFP/JOEL SAGETVis mer

- Denne etappen blir et blodbad

Lance før dagens brustein-sykling.

|||• Tour-studio: Følg og diskuter den 3. etappen fra kl. 12.35

 (Dagbladet): I går gikk en rekke ryttere i asfalten under ferden mellom Brussel og Spa i Belgia.

I dag sykler tour-feltet inn i Frankrike, over flere av brusteinspartier fra klassikeren Paris-Roubaix. Rytterne frykter mer knall og fall.

Vil vinne med Thor
- Alle kommer til å være nervøse, fordi de er redde for å velte. Hvis en av de store favorittene velter, eller hvis de blir fanget bak en velt, kan de miste masse tid og touren er over for dem, sier Cervelo-rytter Andreas Klier til feltet.dk.

Klier satser på å at hans norske lagkamerat stikker av med seieren over de 213 kilometerne.

- Vi vil vinne etappen med Thor og holde Carlos (Sastre) ute av trøbbel. Vi har et skikkelig sterkt lag til brusteinene, sier Klier.

Han mener underlaget ikke er det største problemet på dagens etapppe.

- Nøkkelfaktoren blir å komme i posisjon i innkjøringen til brusteinene. Alle vil først, men veiene er ikke mer enn seks-åtte meter brede. Det er et skikkelig problem, og det vil skape kaos, sier Cervelo-ryttere.

Blodbad
Også Lance Armstrong fikk et møte med asfalten i går, og foran dagens prøvelse er amerikaneren spent.

- Dette blir utvilsomt spennende for TV-seerne å følge med på, men det blir ikke særlig morsomt for rytterne, sier Armstrong.

Den sjudobbelte tourvinneren mener at dagens etappe er helt avgjørende for vinnersjansene.

- Det er en stor risiko for å miste tid her. Jeg vet ikke hvor mye, det er vanskelig å tippe, men kanskje ett minutt. Denne etappen blir et blodbad med velt og tidstap, sier Armstrong.

Totalt skal feltet gjennom syv brusteinsstrekninger på totalt 13,1 km, det siste partiet 10 km før mål.

Det blir velt
Team Saxo Bank-sjef Bjarne Riise er overbevist om at dagen blir smertefull for mange.

- Det er ikke til å unngå at det blir velt, og man har bruk for en god porsjon flaks for å komme helskinnet gjennom, sier Riis til Politiken.

FALT I GÅR: Tyler Farrar pådro seg brudd i håndleddet i går, men prøver seg likevel på dagens etappe. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel
FALT I GÅR: Tyler Farrar pådro seg brudd i håndleddet i går, men prøver seg likevel på dagens etappe. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel Vis mer

På grunn av alle uhellene holdt Fabian Cansellara igjen feltet før spurten på gårsdagens etappe. Det fikk Thor Hushovd til å reagere kraftig.

- Jeg synes det var tull, fordi det var et sykkelløp som alle andre. Det var noen stygge velt, men vi hadde kjempet hele dagen, så sitter jeg igjen med ingenting, sa Hushovd til Dagbladet i går.

Johan Kaggestad beskriver etappen i videovinduet over, og forteller at Hushovd før tour-start omtalte etappen i dag som «helt jævlig».

- Det blir spennende for Norge om Thor Hushovd kan vinne, sier TV 2-eksperten.

BRUSTEIN: Slik ser det ut på flere partier på dagens etappe, bildet er fra Paris-Roubaix i april. Foto: AP/Michel Spingler
BRUSTEIN: Slik ser det ut på flere partier på dagens etappe, bildet er fra Paris-Roubaix i april. Foto: AP/Michel Spingler Vis mer