REKORDJAKT: Rosenborg Pål André Helland har allerede satt en norgesrekord og jakter ytterligere seks rekorder. I tillegg vil han bidra til en norsk drømmehøst for landslaget. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
REKORDJAKT: Rosenborg Pål André Helland har allerede satt en norgesrekord og jakter ytterligere seks rekorder. I tillegg vil han bidra til en norsk drømmehøst for landslaget. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Pål André Helland om Rosenborgs rekordjakt:

Denne fantastiske RBK-rekorden har Helland IKKE lyst på: - Mulig jeg er gammeldags

Rosenborg kan sette sju rekorder totalt denne sesongen. Én av dem forutsetter at Lillestrøm-krisa forverres. 

(Dagbladet): Etter at Rosenborg innkasserte det rekordtidlige seriegullet på Aker Stadion på lørdag, skrev Dagbladet at trønderne kan sette ytterligere fem norgesrekorder.

Men Rosenborg kan også slå til med enda en rekord. Den sjuende rekorden som trønderne kan sette om alt går deres vei denne sesongen, er å være den klubben i Norge med flest sammenhengende sesonger på øverste nivå i Norge. Gjør trønderne det, setter de samtidig norsk rekord i å sette rekorder.

Lillestrøm har tilhørt det gode selskap helt siden de rykket opp i 1975, mens RBK var nede på nivå to i 1978. Fem runder før slutt ligger imidlertid kanarifuglene på nedrykksplass med hele fire poeng å innhente på Bodø/Glimt på kvalifiseringsplassen.

- Vi trenger slike lag og gressmatter i Tippeligaen

Helland, som lørdag fortalte Dagbladet hvor motivert han er for å bli historisk og sette så mange rekorder som mulig, har imidlertid ikke lyst på å overta tittelen som det lengstlevende laget i Tippeligaen.

TRIVES PÅ ÅRÅSEN: Rosenborgs Pål André Helland håper Åråsen forblir en Tippeliga-arena.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TRIVES PÅ ÅRÅSEN: Rosenborgs Pål André Helland håper Åråsen forblir en Tippeliga-arena. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Den rekorden tenker jeg ikke noe på. Jeg vil ha Lillestrøm i Tippeligaen. Åråsen er en herlig arena med en nydelig gressmatte. Vi trenger slike lag og slike gressmatter i Tippeligaen. Det er også en herlig rivalisering mellom klubbene og alltid god atmosfære, sier Helland til Dagbladet.

Han mener LSK hører hjemme på nivå én og at det er viktig å ta vare på så mange gresslag som mulig.

- Jeg foretrekker naturgress. Lukta er god, og det er der fotball skal spilles i mine øyne. Det er mulig jeg er gammeldags, men det er min personlige mening.

- Samtidig forstår jeg at det er vanskelig med gode gressmatter i Tromsø. Når det er sagt, skal jeg ikke gi kunstgress skylden for at Norge er lenger unna internasjonalt enn på 90-tallet, presiserer Helland, som i likhet med Ole Gunar Solskjær, Nils Arne Eggen, Kjetil Rekdal og Arild Stavrum foretrekker naturgress i den store norske debatten.

- Ni poeng er målet

Helland måtte melde forfall til landskampene som endte i fiasko mot Hviterussland og Tyskland for en måned siden. Nå er han tilbake i landslagsvarmen og kan bli en viktig norsk angrepsbrikke på samme måte som da han herjet mot Island like før EM.

- Jeg gleder meg veldig til å bidra. Jeg mener at jeg har ferdigheter som kan tilføre landslaget noe. Ellers hadde jeg ikke møtt opp på samling, forteller kantspilleren.

JOKER: Pål André Helland herjet mot Island før EM og er endelig skadefri og tilbake på landslaget.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
JOKER: Pål André Helland herjet mot Island før EM og er endelig skadefri og tilbake på landslaget. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Ni poeng på de tre neste kampene er målet på landslaget. Sju bør være mulig. Det er nok ikke mange som hadde kalkulert med poeng mot Tyskland uansett, men det er klart at måten vi tapte på ikke var god, presiserer 26-åringen.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker skrev på Twitter etter Tyskland-kampen at ydmykelsen av Norge var på San Marino-nivå. Det fikk flere landslagsspillere til å reagere. Selv sier Helland følgende før møtet med nettopp San Marino:

- Jeg tror nok San Marino hadde tapt med enda flere mål enn Norge mot Tyskland, men vi skal ikke legge skjul på at det var en dårlig kamp, sier Helland.

Rekordjakten

I tillegg til de overnevnte rekordene, kan Rosenborg resten av sesongen kjempe for følgende mål:

1. Rosenborg kan slå Moldes poengrekord fra 2014. Tor Ole Skulleruds menn tok da 71 poeng. RBK er allerede oppe i 62 poeng med fem kamper igjen å spille.

2. Rosenborg kan sette ny rekord i høyest poengsnitt. Hittil i år er poengsnittet til trønderne 2,48 poeng per kamp. Den gamle rekorden har RBK på 2,42 fra 1998.

3. Rosenborg kan bli seriemester med tidenes største margin. RBK har den gamle rekorden med 15 poengs seiersmargin fra 1995. Nå har trønderne 18 poeng ned til Brann på 2. plass.

4. Rosenborg kan også slå Moldes rekord med 22 seire i løpet av én sesong. RBK har nå 19 seire før de siste fem kampene.

5. Rosenborg kan vinne The Double to år på rad - for første gang av et norsk herrelag (LSK har klart det på kvinnesiden). Heller ingen i Premier League-historien har klart bragden. RBK tok The Double i fjor - og er bare to cupkamper unna å gjenta den historiske bragden i år.

Dobbel-dobbel

Å vinne The Double to ganger på rad, altså dobbel-dobbel, står aller øverst på ønskelisten.

- Ingen i Norge eller England har klart å vinne The Double to ganger på rad. Jeg har veldig lyst til å bidra til at Rosenborg blir den første klubben som klarer bragden. Vi vil inn i historiebøkene og få til noe ingen tidligere har klart. Det er stort, kult og inspirerende, sier Helland.

- Det er slike øyeblikk vi drømmer om når vi trener om vinteren. Det er det vi jobber for. Vi må nyte dette, men samtidig sette oss nye mål.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tenker ikke veldig mye på disse rekordene.

- Målet er å vinne cupen. Vi ønsker å ta The Double. Jeg tenker ikke så mye på at vi kan ta The Double to år på rad for første gang i historien. Det er ikke det som betyr noe, men vi vil vinne så mye som mulig. Vi vil vinne resten av kampene og øke forspranget ytterligere til konkurrentene i serien og også vinne cupen, sa Ingebrigtsen til Dagbladet etter lørdagens gullfeiring.

Rosenborg møter Vålerenga på Lerkendal søndag kl. 18.00.