Denne feiringen gikk litt over styr

Basketball-fansen i Kentucky satte fyr på byen etter å ha slått erkerivalen.

(Dagbladet): Politiet i den amerikanske byen Lexington fikk problemer med å holde ro og orden etter at delstatens basketball-håp beseiret erkerivalen Louisville i collegesluttspillet søndag.

Flere tusen basketballfans tok til gatene og i løpet av kort tid brøt det ut opptøyer i sentrum av Lexington.

Selv om laget deres hadde vunnet, var altså ikke det nok til å holde Kentucky-fansen i ro.

Bygninger og bildekk ble stukket i ild, mens flasker, steiner og møbler fløy gjennom lufta. Minst en politibetjent ble skadd, hun ble truffet av en flaske, melder Reuters.

Til sammen ble 27 personer arrestert søndag. De er siktet for å ha forstyrret roen og for å ha vært beruset på offentlig plass, mens enkelte er siktet for ildspåsettelse.

En bil ble også veltet og satt fyr på under opptøyene.

Forberedt på nye opptøyer Myndighetene i Kentucky frykter nå at volden vil blusse opp igjen i dag. En talskvinne for politiet i byen forteller til AP at flere hundre betjenter vil være i gatene fra tidlig mandag for å hindre nye opptøyer.

- Vi er forberedt. Vi venter at de fleste vil følge loven, sier talskvinnen Sherelle Roberts.

Talskvinnen mener politiet hadde god kontroll på opptøyene søndag. Politiet gikk til verks med pepperspray for å bryte opp folkemengden.

Brannmannskapene i byen melder at de i løpet av søndagen måtte rykke ut til rundt 50 brannmeldinger som følge av opptøyene.

- Kan bli enda villere Spillerne og treneren til Kentucky University sier de er sjokkert over hvordan fansen reagerte på seieren.

- De tok helt av. Hvis vi vinner i morgen kan det bli enda villere, sier guard Doron Lamb ifølge Sports Illustrated.

Treneren, John Calipari, tror fansen rett og slett hadde fått seg litt for mye godt å drikke.

- Det går over styr noen ganger, sier han.