ELLEVILL FEIRING: Rosenborg har feiret seriegullet i Bergen tidligere, og Martin Andresen syntes det så ut som de gjorde det igjen etter 3-2-seieren mot Brann sist søndag. 
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
ELLEVILL FEIRING: Rosenborg har feiret seriegullet i Bergen tidligere, og Martin Andresen syntes det så ut som de gjorde det igjen etter 3-2-seieren mot Brann sist søndag. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Denne feiringen gir Martin håp om RBK-sprekk

- Så ut som de feiret seriegullet, sier VIF-treneren.

||| VALLE (Dagbladet): Martin Andresen hadde tatt turen til Bergen da Brann tok imot Rosenborg sist helg.

Han fikk se et Brann-lag som var nær ved å gi Vålerenga en håndsrekning - men to minutter før ordinær tid var omme banket Markus Henriksen inn seiersmålet for trønderne via Christian Kalvenes.

Dermed svarte Rosenborg på Vålerengas sterke borteseier i Stavanger dagen i forveien. Og det var ville jubelscener blant RBK-gutta ute på gressteppet etter kampslutt.

Merket seg feiringen
Martin Andresen registrerte den heftige feiringen med tilfredshet. Den var også mye av grunnen til at han faktisk trodde Follo kunne greie de var levnet mikroskopiske sjanser til å greie - å slå Rosenborg ut av cupen.

- Det lå litt i kortene at det kunne skje. Det så ut som RBK hadde fått seriegullet etter at de mobiliserte voldsomt mot Brann. Og så har de Godset til helga, det var ikke til å unngå en undervurdering der.

- Men så det ut som RBK innkasserte seriegullet ut fra jubelscenene i Bergen?

- Det så sånn ut etterpå der, sier Andresen til Dagbladet.

Sterkere i gulltrua?
Så godt som hver gang VIF-treneren har fått spørsmål om det er mulig å ta igjen Rosenborg i høst, har han snakket ned sjansene og sagt sannsynligheten for at trønderne går på sprekk er svært små.

Han mener fortsatt at Nils Arne Eggens menn må «bomme voldsomt». Men man kan få inntrykket av at noe har endret hos Martin Andresen de siste par ukene, som gir ham fornyet tro på det er mulig å ta dem igjen.

- Vi har spilt veldig bra, og har over to poeng i snitt per kamp. Det holder vanligvis til gull. RBK har hatt et kjempesnitt, men det grenser til at det har sprukket opp litt der, sier Andresen.

Seks serierunder før slutt har Vålerenga sju poeng opp til Rosenborg. Til helga venter Brann på Ullevaal, klubben han var sterkt medvirkende til at tok seriegullet i 2007.

Og på eget gress har Enga var bunnsolide hele sesongen. Husker du sist de tapte en seriekamp på Ullevaal?

- Mot Sandefjord i fjor høst, svarer Andresen og har helt rett i det.

Datoen var 25. oktober, og siden da har Vålerenga vært ubeseiret i 11 hjemmekamper på rad. Med seier mot Brann tangerer de til og med klubbrekorden fra 1983, da de greide sju strake hjemmeseirer, ifølge Infostrada.

- Føler dere nesten at dere er uovervinnelige på Ullevaal?

- Vi har en veldig trygghet på at vi er gode der, og en god følelse. Uovervinnelige føler vi oss ikke, selv om jeg kan forstå hvorfor du spør. Vi har funnet et bra nivå på Ullevaal, og jobbet masse med å spille mot etablert forsvar. De fleste bortelag kommer lavt mot oss, sier han.

Svekket Brann
Vålerenga møter et svekket Brann-lag, som må klare seg uten både suspenderte Petter Vaagan Moen og strekkskadde Diego Guastavino.

- De har slitt og er svekket. Vi skal gjøre det vi kan for å knuse dem.

- Hvor svekket mener du de der?

- En del. Petter har vært en stor offensiv kraft for dem, det samme med Guastavino. I forhold måten de vil spille på er det ikke sikkert det blir så mye endringer. De har hatt god suksess med å ligge bakpå og kontre. Bortsett fra mot RBK, da gjorde de noe helt annet, sier Andresen.

Stopperen Stefan Strandberg var i går ute med leppa mot Erik Nevland og Eirik Bakke. Strandberg mente av bruken av sistnevnte som midtspiss minnet om Drillo-stil på 90-tallet - og det var ikke ment positivt.

Andresen synes derimot hans gamle lagkamerat har klart seg godt i ny rolle.

- Eirik har vært god i år, og gjort en veldig viktig jobb for dem.

- Hva synes du om måten de framstår på etter trenerskiftet?

- Når ting ikke stemmer er det gjerne «back to basic». Med tanke på situasjonen de er i skal man ikke dømme dem for hvordan de spiller nå, det har sørget for poeng, og jeg synes det har vært fornuftig.

- Betyr det noe ekstra for deg å slå nettopp Brann?

- Nei, men det betyr noe ekstra å vinne med Vålerenga. Det er fortsatt mulig å legge press på RBK, sier Andresen.

SER TENDENSER I RBK: - Det grenser til at det har sprukket opp litt der, sier Martin Andresen til Dagbladet. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SER TENDENSER I RBK: - Det grenser til at det har sprukket opp litt der, sier Martin Andresen til Dagbladet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer