Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne feiringen kan gi Bendtner trøbbel

- Har dere noen fotballspørsmål, eller?

VISTE FRAM BOXERSHORTSEN: Nicklas Bendtner hevder dette bare er lykkebokseren hans. For andre kunne det se ut som snikreklame for spillselskapet Paddy Power, og i så fall risikerer dansken streng straff av Uefa. Foto:        REUTERS/Gleb Garanich
VISTE FRAM BOXERSHORTSEN: Nicklas Bendtner hevder dette bare er lykkebokseren hans. For andre kunne det se ut som snikreklame for spillselskapet Paddy Power, og i så fall risikerer dansken streng straff av Uefa. Foto: REUTERS/Gleb Garanich Vis mer

Portugal - Danmark 3-2

LVIV (Dagbladet): To mål på tre skudd.

Det var den imponerende fasiten for Nicklas Bendtner mot Portugal - uten at det var nok til å gi Danmark det ene poenget de så sårt hadde trengt.

Tre minutter før full tid avgjorde nemlig innbytter Silvestre Varela for portugiserne, og nå må Danmark ha minst uavgjort mot Tyskland for å nå en kvartfinale.

Som den siste av alle spillerne kom Bendtner ut i pressesonen litt etter klokka 22. Han var stolt over hvordan danskene greide å hente opp 0-2 til 2-2, over sin egen scoringsstatistikk mot Portugal (seks på fem kamper) og over å ha spilt sin landskamp nummer 60.
 
Men han var bitter over å sitte tomhendt igjen etter en ellers så sterk snuoperasjon.

- Da jeg utliknet var vi fornøyde med å ta det ene poenget, for vi hadde kjempet veldig hardt for å komme tilbake. Å tape til slutt føles tøft. Vi er skuffet og triste, sier Bendtner til Dagbladet.

Nekter for avtale
Etter 2-2-målet løp Bendtner jublende mot sidelinja, før han dro ned shortsen et stykke på vei samtidig som han løftet opp trøya.

Dermed fikk et titalls millioner mennesker se boxershortsen til Bendtner - enten de ville eller ikke - der spillselskapet Paddy Power var eksponert med store bokstaver.

Den formen for snikreklame er strengt forbudt i EM, og kan gi sanksjoner fra Uefa, men Bendtner ble raskt irritert da spørsmålet dukket opp.

- Er det ulovlig reklame?

- Slett ikke. Jeg har på meg boxershortsen fordi den bringer hell.

- En lykkeshorts?

BARE NESTEN: Danmark leverte en sterk snuoperasjon, med to Bendtner-scoringer, men ble hardt straffet tre minutter før slutt.  Foto:   REUTERS/Michael Dalder
BARE NESTEN: Danmark leverte en sterk snuoperasjon, med to Bendtner-scoringer, men ble hardt straffet tre minutter før slutt. Foto: REUTERS/Michael Dalder Vis mer

- Ja. Men den ga ikke så mye hell i dag.

- Så du har ikke en avtale med dem?

- Nei, svarte Bendtner oppgitt.

Da en dansk journalist så spurte om det var Paddy Power som sto skrevet på boxershortsen, var spissen forsynt.

- Har dere noen fotballspørsmål, eller?

Skrøt av Bendtner på hjemmesida
Det tok for øvrig ikke lang tid etter kampslutt før spillgiganten selv hadde en sak ute på sine hjemmesider, med tittelen «Bendtner wears Paddy Power pants and scores twice».

- Portugal vant riktignok kampen 3-2, men Nicklas Bendtner forbedret ryktet sitt med to scoringer som holdt laget hans inne i kampen. Og han hadde tilfeldigvis på seg en lykkeboxer fra Paddy Power da han gjorde det, skriver de.

Det gjenstår å se om Bendtner har et forklaringsproblem overfor Uefa foran den avgjørende gruppespillkampen mot Tyskland. De håndhever som sagt sponsorreglementet strengt, og i verste fall risikerer dansken å måtte stå over kampen. Bøter er nok imidlertid mer sannsynlig.

Selv tror Bendtner at Danmark har en fair sjanse mot laget som sammen med Spania er den største EM-favoritten.

- Vi vet vi må ha et resultat mot Tyskland. Selvfølgelig kan vi gå videre, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling