Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne festen kan koste Sverige hockey-gullet

OL-komité i krangel med forbund.

(Dagbladet.no): Det svenske ishockeyforbundet ble hyllet av mer enn 30 000 gull-gale svensker i Stockholm mandag.

Nå viser det seg at feiringen kan koste hele Sverige gullmedaljen. Og trusselen kommer fra den svenske OL-komiteen.

Sveriges OL-komité (SOK) truer det svenske ishockeyforbundet med søksmål fordi hockeygutta brukte feil sponsorerer, sine egne, etter hjemkomsten til Sverige.

I tillegg vurder SOK å rapportere sitt eget landslag til IOC, for brudd på OL-reglene, skriver Svenska Dagbladet.

- Det ytterste konsekvens av hockeyforbundets handlinger på hyllestfesten, er at laget diskvalifiseres, sier SOK-jurist Björn Rosengren.

Han forteller at sponsorreglene under OL varer fram til 1. mars. Festen ble avholdt to dager før.

I det svenske hockeyforbundet er stemningen laber. De mener tolkningen av OL-regelene er helt feil, og at forbundet kunne gjøre som de ønsket i det øyeblikket de forlot Torino.

- Dette er en helt fremmet verden for oss, og det blir veldig merkelig om en organisasjon velger å saksøke ett av sine egne forbund, sier forbundspresident Christer Englund til avisa.

SVENSK GULL: Her sikrer Sverige seg OL-gullet i ishockey for første gang på 12 år. Nå er gutta i strid med den svenske OL-komiteen. Foto: Scanpix/Ap
SVENSK GULL: Her sikrer Sverige seg OL-gullet i ishockey for første gang på 12 år. Nå er gutta i strid med den svenske OL-komiteen. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Hos SOK møtes de ikke med forståelse. Trolig må hockeyforbundet knele dypt for å få løst saken.

- Det har ingen betydning at hockeyen ikke kan reglene. Man må følge regler selv om man ikke vet om dem. Du slipper ikke straff dersom du kjører i 70 km/t på 30-vei, selv om du ikke har sett skiltet, sier SOK-juristen.

Den svenske krangelen kunne neppe ha skjedd i Norge. Olympiatopp-pressetalsmann Halvor Lea sier til Dagbladet.no at Norges Olympiske Komité bare har sponsorrettighetene til utøverne fram til ilden slukkes.

Den svensken festen foregikk én dag etter.

- Vi forholder oss til IOC, deres regelverk om sponsorer varer bare til OL er slutt og ilden slukkes. Det går an å søke om dispensasjon, noen nasjoner har gjort det, sier Lea til Dagbladet.no.

- De to norske gullvinnerne, Lars Bystøl og Kjetil Aamodt, reiste hjem før OL var over. Da gjaldt sponsorreglene for dem i Norge?

- Ja, og vi har ikke erfart eller hørt at de skal ha vært noen problemer. Men det viktigste for oss er det som skjer i OL, sier Lea.

• Din kommentar: En nydelig svenskehistorie?

FOLKEHAV: Det svenske hockeylandslaget ble feiret i Stockholm mandag. Problemet var bare at feil sponsorer fikk være med på festen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling