TRE VALG:  Bergensavisen forside i dag viser til tre mulige flyruter hjem for den sparkede Brann-treneren Rikard Norling. Foto: NTB Scanpix. Faksimile: Bergensavisen.
TRE VALG: Bergensavisen forside i dag viser til tre mulige flyruter hjem for den sparkede Brann-treneren Rikard Norling. Foto: NTB Scanpix. Faksimile: Bergensavisen.Vis mer

Denne forsiden får bergenserne til å rase

Avisen legger seg flat.

(Dagbladet): Det har haglet med reaksjoner mot Bergensavisen etter at den ble publisert i går kveld. På forsiden har lokalavisen følgende tekst:


Norlings tre valg
- SAS rute SK898 til Stockholm kl. 1040.
- Finnair rute AY682 til Stockholm kl. 1130.
- Norwegian rute DY4140 til Stockholm kl. 1220.

På sosiale medier har det haglet med negative reaksjoner på forsiden.


- BAs måte å ta farvel med Rikard Norling på må være den pinligste og mest ynkverdige i Bergens-pressens ikke altfor ærerike historie. Lavmål, skriver TV 2-profilen Davy Wahtne.


- Det er et faktum at han ikke skal være i Bergen i fremtiden. Men man kan jo diskutere om grepet var vellykket. Jeg syns ikke det er noe galt med forsiden, men jeg registrerer at det er en del som er blitt sure. Det er bra vi skaper engasjement da, sier ansvarlig redaktør Anders Nyland til Journalisten.no.


Sent onsdag kveld ble det bekreftet at Rikard Norling er ferdig som Brann-trener. Da hadde avisen allerede gått i trykken.
Rakrygget svarte han på journalistenes spørsmål, og svensken har fått skryt for måten han har taklet situasjonen på.

- Det handler om Norlings uttalelser og måte å takle situasjonen på der, sier Nyland, som erkjenner at det i lys av svensken fremtredenen kan være at forsiden bommet.

- Hvis Rikard Norling føler at forsiden var nedlatende, beklager vi det. Det var ikke meningen, sier Nyland til BA.