Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne fotball-spilleren er 17 år

De som sier annet saksøkes.

SER VOKSEN UT: Joseph Minala ble presentert i Lazio-trøya da han skrev under kontrakt med Serie A-klubben i 2013. Foto: Lazio
SER VOKSEN UT: Joseph Minala ble presentert i Lazio-trøya da han skrev under kontrakt med Serie A-klubben i 2013. Foto: Lazio Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alder kan være bare et tall, men langt derifra for Lazio og fotballspilleren Joseph Minala.

Minala kom til Roma-klubben i fjor og spiller for tida for blåtrøyenes juniorlag. Ifølge fødelsattesten er han en tenåring på 17 år, født 24. august 1996.

Den alderen tviholder Lazio på. Klubben er villig til å forsvare juniorspilleren i retten dersom noen påstår han er eldre, skriver BBC.

Søksmål - Vi forbeholder oss retten til å gå til søksmål mot enkelte, dersom det er nødvendig for å beskytte selskapet og spillernes gode navn og rykte, skriver Lazio på sin hjemmeside.

Også Minala har gått ut med en pressemelding. Han avviser at han i intervjuer har innrømmet at han egentlig er 41 år.

- Dette er falske uttalelser, jeg kjenner ikke de som tillegger meg dette, sier tenåringen.

Kameruneren var med i Lazio-troppen forrige helg og spillerens agent liker ikke ryktene som går.

Tøff oppvekst - Han hadde det tøft i oppveksten. Hvis du snakker med han forstår du raskt at han på alle måter er en 17-årig gutt, sier Diego Tavano til sportsavisa La Gazzetta dello Sport.

Midtbanespilleren har vært i Italia i tre år og ble oppdaget da han spilte for Roma-klubben Vigor Perconti.

- Jeg kan ikke nekte for at han ser eldre ut enn han er, men alle papirene hans er ekte, sier klubbeier Maurizio Perconti.

Minala er ikke den første afrikanske fotballspilleren som beskyldes for å lyve på alderen.

Blant annet hevdet Partizan Belgrade at Taribo West var 40 år - ikke 28 - da han kom til klubben i 2002.  Tidligere Milan-stopper West, som offisielt er 39 år, avviste påstandene.

Hele Norges coronakart