«Denne fyren er utrolig»

Alex Ferguson hadde en finger med i spillet da Cristiano Ronaldo kom tilbake til Manchester United. Særlig én historie viser det sterke båndet mellom duoen.

MØTTES JEVNLIG: Sir Alex Ferguson og Cristiano Ronaldo under et møte i 2015. Foto: Joel Ryan/Invision/AP/NTB
MØTTES JEVNLIG: Sir Alex Ferguson og Cristiano Ronaldo under et møte i 2015. Foto: Joel Ryan/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

Snaut 12 år og tre måneder etter at han spilte sin siste kamp for Manchester United, er superstjerna Cristiano Ronaldo (36) tilbake på Old Trafford.

Ronaldo gikk gjennom den medisinske testen i Lisboa mandag morgen i forbindelse med Portugals landslagssamling, og ble offisielt klar for de røde tirsdag, etter å ha skrevet under på en toårskontrakt.

Det er fortsatt uvisst om han ville få det ikoniske nummeret «7» - som har blitt merkevaren til portugiseren under initialene «CR7».

Det som imidlertid virker å være ganske sikkert, er at Ronaldos gamletrener Alex Ferguson hadde en finger med i spillet da 36-åringen returnerte til klubben. Engelsk presse skriver at det både var WhatsApp- og telefonutvekslinger mellom partene i forkant.

Da Ronaldo la ut et bilde på Instagram etter den offisielle bekreftelsen, skrev han blant annet:

«P.S. Sir Alex, denne er for deg.»

Og det er særlig én historie mellom duoen som Ronaldo aldri glemmer.

KOMMER «HJEM»: Mange fikk kaffen i vrangstrupen da det fredag ble klart at Cristiano Ronaldo vender hjem til Manchester United. Dagbladet TV er i Manchester for å ta tempen på fotballbyen. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Utrolig

Ronaldo spilte i Manchester United fra 2003 til 2009 og knyttet et sterkt bånd til Ferguson, et bånd som også varte etter at han forlot Manchester til fordel for Real Madrid.

- Jeg snakker med ham ofte og vi har et fantastisk forhold. Han sier: «Ronaldo, du er den beste, ikke bry deg om resten». Det er fantastisk, utrolig, uttalte Ronaldo blant annet i forbindelse med Gullballen-utdelingen i 2014.

To år etter at Ronaldo ankom England, var faren José Dinis Aveiro syk på et sykehus i London. Ferguson lot Ronaldo - selv om han hadde blitt en viktig brikke i laget - tilbringe så mye tid han trengte med faren.

Ronaldo har seinere uttalt hva Ferguson sa til ham:

«Cristiano, hvis du vil gå én dag, to dager, ei uke, så kan du dra. Jeg kommer til å savne deg her, for du vet at du er viktig, men din far kommer først».

- Da han fortalte meg det, tenkte jeg: «Denne fyren er utrolig.» Han var en fotballfar for meg, har Ronaldo sagt ifølge The Telegraph.

Faren hans døde noen uker seinere.

- Sir Alex Ferguson er min andre far. Han har hjulpet meg til å forbedre meg betraktelig, har Ronaldo uttalt.

Beskyttende

Samme avis peker på en annen episode som viser hvor beskyttende Ferguson var overfor Ronaldo.

Det skjedde etter en kamp mot Middlesbrough, hvor en Sky Sports-reporter insinuerte at Ronaldo hadde filmet seg til den avgjørende straffen i FA-cupkampen, med flere ledende spørsmål.

Ferguson så intervjuet direkte på en TV i garderoben, og ble mer og mer sinna. Til slutt raknet det for skotten, som stormet ut av garderoben og ga reporteren den berømte hårføneren.

Han brukte så stygge gloser at daværende Middlesbrough-manager Gareth Southgate måtte avbryte sitt intervju med BBC, fordi lyden av Ferguson ble tatt opp underveis. Etterpå ble Sky Sports utestengt fra Old Trafford fram til sesongslutt etter hendelsen.

Sterkt bånd

Tidligere Manchester United-stopper Rio Ferdinand er ikke i tvil om at Ferguson spilte en stor rolle i at Ronaldo nå skal ikle seg den røde drakta igjen. Det forteller han til sin egen youtube-kanal.

- Cristiano og sir Alex Ferguson har et bånd. Det er veldig få spillere som har det med en manager i løpet av karrieren. Sir Alex spilte en stor rolle, sier Ferdinand og fortsetter:

- Det er ingen sjanse for at Cristiano hadde kommet til Manchester United uten at han snakket med sir Alex. Så enkelt er det.

Alderen vil motivere ham

Manager Ole Gunnar Solskjær, som selv har et strålende forhold til Ferguson, har allerede snakket varmt om Ronaldos hjemkomst.

- Han kommer til å gi alle et løft, selvfølgelig. Jeg spilte med ham og han er en fantastisk spiller og en bra person, og han er veldig profesjonell, så han vil gi alle i troppen og alle rundt seg en «buzz», sier Solskjær til klubbens offisielle hjemmeside.

At Ronaldo har bikket 36 år, tror ikke nordmannen er noen hindring. Han tror heller det blir brukt som motivasjon av hovedpersonen selv.

- Han er en mer erfaren spiller enn da han var her sist. Han har utviklet seg og har hatt en fantastisk karriere. Alt snakket om at han er for gammel gjør det bare personlig, og han vil vise hva han kan, sier Solskjær.

Manageren forteller at Ronaldo ikke er hentet for å varme benken.

- Han kommer til å gjøre oss til et bedre lag. Han er en spesiell gutt, eller mann nå. Han var en gutt da jeg spilte med ham. Spillerne er selvfølgelig ekstatiske, noen har spilt med ham på landslaget. Du ser fansen - de er ekstatiske. Det er det han gjør, han er en spesiell spiller, sier Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer