Denne gangen får RBK skryt

Mens Chelsea bombarderes med råtne egg.

(Dagbladet.no): Sist Rosenborg spilte mesterligafotball i London og England, fikk de slakt. Både på banen, av Arsenal, og i engelsk presse dagen derpå.

Sjøl om Rosenborg også denne gangen, mot Chelsea, slapp til hele 29 forsøk mot mål, ble de ikke kritisert av motlaget i går. Ei heller av i pressen i dag.

Snarere tvert imot.

- Stor prestasjon

Independent sender en anerkjennende bemerkning til Trøndelag ved å fastslå at laget sto for «en stor prestasjon».

Deretter ramser avisa opp noen av klubbens tidligere bragder, som 2-1-seieren over AC Milan i 1996 og 3-0-leken med Borussia Dortmund i 1999.


The Guardian
mener gårsdagens resultat er Rosenborgs beste siden nettopp triumfen på San Siro, men påpeker likevel at klubben som regel har vært kanonfôr for stjernelagene i Champions League.

Avisene er samtidig ikke nådige mot Chelsea-manager José Mourinho, som sitter igjen med «egg i fjeset etter at Chelsea bare klarte uavgjort mot Rosenborg». Setningen spiller sjølsagt på portugiserens kreative klaging på mandag.

NED FOR TELLING: Rosenborg var mest i trøbbel under gårsdagens kamp mot Chelsea, men i dag er det det bare det engelske storlaget som får gjennomgå i engelsk presse. Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS/SCANPIX
NED FOR TELLING: Rosenborg var mest i trøbbel under gårsdagens kamp mot Chelsea, men i dag er det det bare det engelske storlaget som får gjennomgå i engelsk presse. Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS/SCANPIX Vis mer

For, Rosenborg beskrives ikke akkurat som noen stormakt i europeisk klubbfotball. BBC skriver det rett ut: «(…) Rosenborg blir antakelig det dårligste laget Chelsea møter i Champions League, og de fikk med seg ett poeng».

The Press Associations rapport hevdes det at et hardtkjempende Rosenborg fortjente sitt poeng. Nyhetsbyrået påpeker videre at det fort kunne ha blitt tre: «(...) de var heldige i det 51. minutt da Alexander Tettey skjøt høyt over tverrliggeren fra 18 yards».

- RBK kunne ha stukket fra

Dette har også ærverdige The Times merket seg. På det tidspunktet da Andrej Sjevtsjenko utliknet, kunne nemlig Rosenborg allerede ha stukket ifra, mener avisa:

«Alexander Tettey hadde misbrukt en sjanse til å doble ledelsen deres ved å banke ballen høyt over mål etter en pasning fra Marek Sapara noen minutter tidligere,» heter det i londonavisa, som helt tydelig har merket seg Sapara.

Også på Goal.com berømmes slovakens frispark, som førte til Miika Koppinens 0-1-scoring på brua.

Under tittelen «Mourons» (morons betyr idioter) fokuserer Englands største og kanskje mest spekulative avis, The Sun, utelukkende på Mourinhos stakkarslige Chelsea - som trenger 20 sjanser for å score mål.

Der omtales gårsdagens resultat som det verste i europacupen under Mourinhos ledelse, samtidig som hjemmelaget slipper best unna på spillerbørsen.

Denne gangen får RBK skryt

Best av nordmennene var angivelig Tettey og Vidar Riseth, som får åtte av ti mulige poeng på børsen. Lars Hirschfeld og Christer Basma får bare seks poeng, mens de øvrige rosenborgerne belønnes med sju.

KLARTEKST: Chelsea får teksten opplest i engelsk presse dagen etter uavgjortresultatet mot Rosenborg.