Denne gangen feiret Rosenborg

Det er blitt en vane etter hvert, men da Rosenborg tok sitt sjuende seriemesterskap på rad i dag var faktisk feiringen heftigere enn den har vært de siste årene. For i år har laget hatt konkurranse.

Trener Trond Sollied innrømmet etterpå at Moldes utfordring gjorde serieseieren særlig søt. Og viktig.

- Jeg har sagt hele tiden at det viktigste i år er seriegullet. Da er vi med i mesterligaen neste år også, sa Sollied.

Ingen tvil

Og det var aldri noen tvil om seieren mot Sogndal søndag. Jan Derek Sørensen og Sigurd Rushfeldt scoret to ganger hver og det ble hele 4-0 til slutt.

Men det var ikke overkjøring. Sogndal - som forlengst var klare for nedrykk - meldte seg på i spillestildebatten med å ligge lavt. Men de hev seg også framover når de hadde sjansen, og var tydelig sugne på mål. Bent Apneseth var alene med keeper på 0-0 og midtbaneeleganten Eirik Bakke var veldig god.

Vikarer

Snaut ni tusen tilskuere hadde møtt opp i høstslafset for å se sine yndlinger ta seriegull. Og også det blaserte Lerkendal-publikummet slo seg løs denne gangen. Etterpå fikk de ros av Rosenborg-kaptein Mini Jakobsen som satte pris på trøkket hjemmefansen hadde skapt bare noen dager før mesterligakampen mot Galatasaray.

I dan kampen må trønderne klare seg uten Jørn Jamtfall og Runar Berg.

Keepervikar Arni Gautur Arason klarte seg bra mot Sogndal, og beroliget publikum. To av Bergs potensielle vikarer, Andreas Mayer og Fredrik Winsnes, var innpå, og klarte seg bra begge to.

(NTB)