Spania tapte trekningen til Champions Leagues åttendedelsfinaler

Denne gangen hadde nok ingen klagd om UEFA-kulene hadde vært varme og kalde

Tre topplag vi gjerne skulle hatt med videre må ut av Champions League før kvartfinalene. UEFA har garantert sluttet å jukse.

TRAKK KULENE: Tidligere Liverpool-, Bayern München- og Real Madrid-spiller Xabi Alonso. Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP/NTB Scanpix
TRAKK KULENE: Tidligere Liverpool-, Bayern München- og Real Madrid-spiller Xabi Alonso. Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KONSPIRASJONSTEORIENE RUNDT UEFAs og FIFAs trekninger opp gjennom årene florerer. Mange mener tilfeldighetene ikke har vært så tilfeldige, at fotballens to store internasjonale forbund har styrt sine beste klubber og landslag på veien til sluttspill, kvartfinaler, semifinaler og finaler.

VARME OG KALDE kuler har alltid vært et yndet tema i slike diskusjoner. Putt halvparten kulene i fryseren noen timer før trekningen, og vips så har du en veileder. Jeg husker godt vi snakket om det etter trekningen til VM i USA 1994 (Las Vegas, desember 1993), da Norges skjebne - en ganske grei gruppe i godt norsk sommerklima på vestkysten satt opp mot en vanskeligere gruppe i ekstrem luftfuktighet og pluss 35 grader i Washington DC og New York - skulle avgjøres.

Det handlet om oss eller Sveits, og begge ville selvfølgelig til vestkysten.

Han som ledet trekningen var sveitser (Sepp Blatter) og resten av konspirasjonsteorien kan du sikkert tenke deg selv.

JUVENTUS ELLER TOTTENHAM, Chelsea eller Barcelona og Real Madrid eller Paris Saint Germain. Alle disse kampene eliminerer en klubb vi gjerne skulle hatt med til det neste nivået i Champions League. Når kvartfinalene trekkes rett før påske er tre av dem borte. Det bestemte trekningen av åttendedelsfinalene i UEFAs hovedkvarter i sveitsiske Nyon,.

En trekning helt fri for varme og kalde kuler.

DET VAR BEDRE den gangen vi kunne påstå at de jukset eller justerte litt tenkte jeg da Chelsea hadde to alternativer - Besiktas eller Barcelona - og endte opp med spanjolene. Hadde kulene hatt forskjellige temperaturer ville vi ikke fått en åttendedelsfinale mellom Real Madrid og PSG heller, to av de største favorittene til å vinne hele greia. Men sånn er det, sånn blir det og når de siste returkampene spilles 20. og 21. mars neste år har vi allerede spilt to serierunder i Eliteserien.

Det føles som en evighet.

Det er det ikke.

SPANSKE LAG TAPTE denne trekningen. De engelske, selv om Tottenham møter tapende finalist i mai, vant. Spania, som har dominert turneringa de siste årene, tapte faktisk så mye at det er mulig å se kvartfinalene uten spanske lag i de fire oppgjørene. Jeg sier ikke at det skjer, jeg sier ikke at jeg tror på det heller, men med Sevilla-Manchester United, Real Madrid-PSG og Chelsea-Barcelona kan det skje.

Det forteller i hvert fall at UEFA, om de jukset før, har sluttet med det.

MANCHESTER CITY ER allerede utpekt som denne spaltens favoritt til å vinne finalen i Kiev og slår derfor Basel uten problemer. Med Porto som motstander, selv om Liverpool har en stygg uvane når det gjelder å slippe inn meningsløse mål, er det sannsynlig at Jürgen Klopps mannskap tar seg videre også. Og fordi Sevilla ikke får det helt til selv om det er bra å være der de er i CL vil nok en av José Mourinhos mange kampplaner ta Manchester United videre.

Jeg tror også Tottenham slår Juventus og blir det fjerde engelske laget i kvartfinalene.

Men Chelsea klarer det nok ikke.

Lionel Messi vil sørge for det.

Åttendedelsfinalene:

Juventus - Tottenham

Basel - Manchester City

Porto - Liverpool

Sevilla - Manchester United

Real Madrid - Paris Saint Germain

Shakthar Donetsk - Roma

Chelsea - Barcelona

Bayern München - Besiktas

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer