OSLO  20111106.
Aalesunds trener Kjetil Rekdal etter seieren i cupfinalen 2011 i fotball mellom Brann og Aalesund på Ullevaal Stadion søndag.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OSLO 20111106. Aalesunds trener Kjetil Rekdal etter seieren i cupfinalen 2011 i fotball mellom Brann og Aalesund på Ullevaal Stadion søndag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Denne gangen skal spillerne få alt skrytet

- Nei da, det var ironi, sier Rekdal.

ULLEVAAL STADION / OSLO (Dagbladet): SK Brann - Aalesund FK 1-2

Da Aalesund vant cupen i 2009, kom Kjetil Rekdal med det udødelige sitatet «coaching i verdensklasse» etter at AaFK hadde spilt med en mann mindre i 70 minutter.

Etter å ha slått Brann i dag roste han spillerne hemningsløst, og mente blant annet at dette var det noe av det aller, aller beste han hadde sett i sin tid som Aalesund-trener.

- Denne gangen skal spillerne få all skrytet, sa Rekdal på pressekonferansen etter kampen og siktet selvsagt til «coaching i verdensklasse»-sitatet. Så la han til med et bredt glis:

- Det var ironi.

- Hvor viktig var coachinga din i år?

- En halv prosent.

- Og i 2009?

- En prosent.

- Tok fullstendig luven av brann Aalesund var det klart beste laget på et fullsatt Ullevaal, og vant helt fortjent. Rekdal følte at Aalesund hadde ganske god kontroll gjennom hele kampen, men var likevel ikke helt sikker.

- Jeg var veldig imponert over den første omgangen. Det var årsbeste. Vi tok fullstendig luven av Brann, men vi rota inn 1-1, så vi kunne fort ha rota inn 2-2 også, sa Rekdal.

20111106.
 Aalesund Fk spiller mot Brann spiller under NM-finalen for menn på Ullevaal Stadion søndag.

Foto: Lise Åserud / Scanpix
20111106. Aalesund Fk spiller mot Brann spiller under NM-finalen for menn på Ullevaal Stadion søndag. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

- Andre omgang var mer stillingkrig, men vi har tilegnet oss noe i år: Ro med ballen og vi takler stress.

Like deilig hver gang - Hvordan vil du sammenligne dette med det andre du har vunnet som trener?
- Det er ikke mulig å sammenligne. Det er like deilig hver gang.
- Jeg begynner å bli redd for å komme hit nå, frykter at statistikken min her skal ryke...
- Hvordan feirer man bursdag og cupgull samme dag?
- Vet ikke, har ikke prøvd før. Det blir bare å forte seg til Grand og få det unnagjort. Så må vi komme oss hjem fortest mulig. Det er det som er gøy, sier Rekdal før han blir gjort oppmerksom på at festen blir på Hotel Bristol, ikke Grand, i år.

- Er den ikke på Grand? På Bristol? Javel, det er mye som er nytt på to år, tydeligvis
Skryter av Barrantes Rune Skarsfjord fikk kritikk for at Michel Barrantes fikk for mye tid og rom, men

- Tror ikke han fikk gå så mye aleine, men når Brann ble pressa såpass bakover, dukker Ulvestad opp i rom. Han er lur spiller, som avlaster Barrantes en del.

- Han (Barrantes) hadde fryktelig dårlig start på kampen med 5-6 balltap. Men han fikk styrt seg inn i det selv.
- Det er sjelden vi har scoret når ballen går via en motspiller, pleier å være motsatt. Sist vi scoret på det var vel for tre år siden.

- Brann fikk kanskje stoppa Barrantes i andre omgang, men vi var fortsatt det beste laget. Brann skapte jo ikke sjanser. Eller, de hadde et skudd som Grytebust gjorde en god redning på, sa Rekdal.

Oslo  20111106.
Michael Barrantes jubler etter å ha gitt Aalesund ledelsen 1-0 under NM-finalen for menn mellom Aalesund FK og Brann på Ullevaal Stadion søndag. Cupfinalen.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
Oslo 20111106. Michael Barrantes jubler etter å ha gitt Aalesund ledelsen 1-0 under NM-finalen for menn mellom Aalesund FK og Brann på Ullevaal Stadion søndag. Cupfinalen. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer