Denne gjengen kan bli Vålerenga Playboys

Vålerenga Ishockey leker med tanken om å skifte navn til Vålerenga Playboys. Mannebladets norske utgivere, Media Holding, spytter nå inn kroner til spillerkjøp. Og øverst på ønskelista: Espen Shampo Knutsen, Anders Myrvold og Ole Eskild Dahlstrøm.

- Den dagen Shampo ikke lenger er NHL-aktuell, garanterer jeg at han spiller for Vålerenga, sier daglig leder Erik Lorentzen til Dagbladet. Det er spill i den nye nordiske hockeyligaen som framtvinger forsterkninger. Derfor satser Vålerenga Ishockey på å hente hjem rubbel og bit av norske hockey-proffer.

Og Vålerenga frister med høye lønninger.

- Våre spillere skal leve av ishockey. De fleste bør tjene 300000 kroner i året - stjernene langt mer, utfra hvilket behov de har. De som ønsker, kan studere ved siden av, sier Lorentzen.

- Hvor kommer pengene fra?

- Media Holding blir en betydelig støttespiller - som sponsor, investor eller begge deler.

Vålerenga Playboys kan, etter det Dagbladet erfarer, bli klubbens nye navn. Samarbeidet med Media Holding skal utvikles videre, og internt i Vålerenga har man allerede lekt med Playboy-navnet.

Stjernene kommer?

Shampo har ettårskontrakt med Anaheim Mighty Ducks og spiller nå på farmerlaget. Mulighetene til snarlig hjemkomst synes gode.

Sportssjef Håkan Södergren bekrefter at klubben også tar kontakt med Anders Myrvold i løpet av sesongen.

- Sammen med Shampo og Ole Eskild Dahlstrøm er Anders den viktigste spilleren for oss, sier Södergren.

Han legger til at Augsburg-proffen Tommy Jakobsen og Atle Olsen i Färjestad også får muligheten til å komme hjem - hvis de sjøl vil.

Blant spillerne i Eliteserien, er det bare Stjernens Tore Vikingstad som fenger Oslo-klubbens interesse.

- Vi må jo ha noen å spille mot hjemme også, sier Södergren.

- Videre har vi kontakter både med svensker og kanadiere som ønsker å spille for klubben. Da snakker jeg om klassespillere, for eksempel fra Djurgården, sier Södergren.

TV-kroner

Erik Lorentzen frykter ikke at økonomien skal stoppe framtidsplanene for den nordiske hockey-ligaen.

Det svenske investeringsforetaket Bure har allerede lagt 200 millioner kroner på bordet. I tillegg har svenske og finske investorer gått inn med 100 millioner i ligaen.

- TV-rettighetene sikrer den nordiske ligaen flere millioner årlig. Inntektene blir fordelt likt på de 10 klubbene.

- Hvem får rettighetene?

- De som har mest penger, ligger godt an. Men konseptet må selges til en kanal med bred dekning. Det er viktig at flest mulig får se topp internasjonal ishockey, sier Erik Lorentzen.

Anders Myrvold (t.v.) og Espen Shampo Knutsen er ønsket til Vålerenga Playboys.
Shampo Knutsen