Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne gjengen skal gjenreise Norges OL-ære

Har en plan for å knekke Emil Jönsson.

GIR FAVORITTSTEMPELET TIL JÖNSSON: Men Ola Vigen Hattestad (til høyre) legger ikke skjul på at det er gullet som gjelder på sprinten i dag. - Vi skal fortsatt være storebror, vi skal ikke bli slått av lillebror. Da er det tronskifte - og det kan vi ikke tillate, sier han til Dagbladet. Fra venstre sitter også
Johan Kjølstad, Øystein Pettersen og trener Ulf Morten Aune.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
GIR FAVORITTSTEMPELET TIL JÖNSSON: Men Ola Vigen Hattestad (til høyre) legger ikke skjul på at det er gullet som gjelder på sprinten i dag. - Vi skal fortsatt være storebror, vi skal ikke bli slått av lillebror. Da er det tronskifte - og det kan vi ikke tillate, sier han til Dagbladet. Fra venstre sitter også Johan Kjølstad, Øystein Pettersen og trener Ulf Morten Aune. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

|||• Følg sprinten i OL-studio fra kl. 19.45!

WHISTLER (Dagbladet): I motsetning til hva mange hadde forventet har den norske nasjonalsangen fortsatt ikke blitt spilt på noen medaljeseremonier i OL.

Nå er nasjonen sulteforet på gull - og i kveld kommer en ny sjanse. «Problemet» er bare at en svenske er utpekt som den soleklare favoritten.

På gårsdagens pressetreff med de norske sprintgutta ble Emil Jönsson hausset opp så mye at det nesten ble påfallende. For en gjeng som kaller seg «Den røde armé» kan vel ikke kapitulere sånn uten videre?

- Emil er så god, jeg kan ikke skjønne hvordan vi kan slå ham. Han er fantastisk god. Hvis han går på 80 prosent kommer han til å vinne, sier Øystein «Pølsa» Pettersen med dårlig skjult ironi.

Få svakheter

For sprinterne har gjort mer enn å bare spille på de nyinnkjøpte gitarene og munnspillene til Johan Kjølstad og Ola Vigen Hattestad siden de ankom Canada i starten av måneden.

De har også studert dagens løype til minste detalj - og lagt planen for hvordan Emil Jönsson og russerne skal slås.

- Vi har en plan for hvordan vi skal slå ham. Det blir vanskelig, det gjør det. Men vi har en plan vi har god tro på, sier Ola Vigen Hattestad til Dagbladet.

- Og den vil du selvsagt dele med oss?

- Dere får se i morgen (i dag, journ.anm).

- Du er ikke redd for ham?

- Neeei, vi veit at han er skikkelig sterk. Tidligere hadde han noen svake punkter, men nå er han blitt god der han tidligere var svak. Han hadde for eksempel begrensede ferdigheter på staking, men der har han utviklet seg veldig teknisk og styrkemessig, sier Hattestad. 

Tapte forrige duell
I fjor var han nærmest uovervinnelig med seks triumfer i verdenscupen og to VM-gull. I år har han vist seg fra en mer menneskelig side.

Etter en god sesongstart med seier i Kuusamo har det gått tyngre for Hattestad, og de siste månedene har Emil Jönsson vært mannen å slå. 

I den siste duellen de to hadde vant svensken omtrent på målfoto - etter at Hattestad kom voldsomt på de siste 100 meterne.

- Om oppløpet var litt lenger ville du slått ham?

SLÅR HAN TILBAKE?: Regn med en revansjesugen Petter Northug etter mandagens smørebom og 41. plass på 15-kilometeren. Foto: Heiko Junge / Scanpix
SLÅR HAN TILBAKE?: Regn med en revansjesugen Petter Northug etter mandagens smørebom og 41. plass på 15-kilometeren. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Oppløpet var 250 meter, og jeg greide ikke å slå ham uansett.

- Men du tok inn mange meter på slutten?

- Ja, jo da. Jeg slo ham ikke. Men jeg tror jeg kan matche ham, selvfølgelig kan jeg det.

Hevnlysten Northug
Hattestad beskriver OL-løypa som god, men tøff og utfordrenene.

- Jeg er i veldig god form. Jeg vil tro den er ganske lik som for ett år siden, sier han.

Og da endte det som kjent med to VM-gull i Liberec...

Man skal imidlertid ikke kimse av en hevnlysten Petter Northug, som for noen få dager siden skapte munterhet i det svenske pressekorpset gjennom å utrope 15-kilometeren - der Marcus Hellner ble nummer fire - til den beste svenske gullsjansen på herresida.

Norsk langrenn fikk seg en kraftig nesestyver i det løpet, og trenger sårt en opptur. Øystein Pettersen føler imidlertid ikke at det er opp til dem å gjenreise Norges ære.

- Nei, det gjør vi ikke. Men vi har fryktelig lyst til å prestere. Vi har forberedt oss utrolig godt, og uavhengig av det distanselaget gjorde på mandag, er vi vanvittig gira på å gjøre et godt skirenn, sier han til Dagbladet. 

- Hvordan har det vært å være rundt Northug etter mandagen?

- Han spiser med oss andre, i hvert fall. Utover det vet jeg ikke. Vi har stort sett spilt gitar og holdt helvete på vår egen hytte. Jeg skjønner at han ikke var der, for å si det sånn, sier Pettersen med et smil.

Vi lar Ola Vigen få avslutte med følgende visdomsord:

- Vi skal fortsatt være storebror, vi skal ikke bli slått av lillebror. Da er det tronskifte - og det kan vi ikke tillate.

MANNEN Å SLÅ: Svenske Emil Jönsson. 
Foto: Tobias Röstlund / SCANPIX
MANNEN Å SLÅ: Svenske Emil Jönsson. Foto: Tobias Röstlund / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media