POPULÆR SANGERINNE:  Helene Fischer. FOTO: NTB SCANPIX
POPULÆR SANGERINNE: Helene Fischer. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Denne glamourkvinnen har ført til opprør blant fotballsupportere

Pausebråk.

(Dagbladet): Helene Fischer (29) er et ikke ubetydelig navn i Tyskland. Hun er sangerinne, og har markert seg med flere slagere, deriblant «Atemlos durch die Nacht».

Låten er pausefyll når fotballaget Dynamo Dresden spiller hjemmekamp i 2. Bundesliga. Eller rettere sagt: Låten var pausefyll. Nå er den fjernet.

Årsak: Sjefene i Dresden mener den bringer med seg uflaks!

Avgjørelsen har satt sinnene i kok blant Dresden-supporterne, som mener Helene Fischer er deres kvinne.

Fengende trudelutt Med sin fengende melodi har hun skapt god stemning mellom omgangene på Glücksgas Stadion. Patrioter har sunget med av full hals.

Men for to uker siden tapte Dresden en bortekamp i bunnstriden mot Erzgebirge Aue. Erzgebirge vant 2-0. For å helle salt i såret, valgte klubben å kjøre en helt spesiell låt på full guffe over høyttaleranlegget.

Låtens navn: «Atemlos durch die Nacht».

Dette ble for mye for Dresden-sjefene. De bestemte seg for å droppe låten på hjemmekampene. I stedet erstattes den med «Joana» av Roland Kaiser, skriver storavisa Bild.

Her snakker vi om to forskjellige artister. Mens Herr Kaiser er en fløtepus fra Berlin, er Fräulein Fischer et fyverkeri med russiske gener.

Da den nye stadionlåten ble spilt over høyttaleranlegget i pausen mot Karlsruhe i helga, begynte Dresden-supportere å pipe.

Helene Fischer er blant artistene som selger flest album i Tyskland. Å utfordre tradisjoner, er ikke tyskernes sterkeste side.

Livekonsert En liten trøst er det likevel å finne for Dresden-supporterne. Fischer planlegger nå er livekonsert på arenaen til Dresden neste år. Så er spørsmålet om klubben fortsatt befinner seg i 2. Bundesliga, eller rykker ned.

Med to kamper igjen ligger laget på kvalifiseringsplass. Alt kan skje.

ENGASJEMENT:  Dynamo Dresden-supporterne er en engasjert gjeng. Her under en cupkamp mot Borussia Dortmund for tre år siden. FOTO: NTB SCANPIX
ENGASJEMENT: Dynamo Dresden-supporterne er en engasjert gjeng. Her under en cupkamp mot Borussia Dortmund for tre år siden. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer