TRØBBEL: Keeper Joe Hart og Manchester City har hatt store problemer i bortekamper mot begge Liverpool-klubbene de siste årene. Her er det Raheem Sterling som lurer City. Foto: AFP / NTB Scanpix
TRØBBEL: Keeper Joe Hart og Manchester City har hatt store problemer i bortekamper mot begge Liverpool-klubbene de siste årene. Her er det Raheem Sterling som lurer City. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Denne grusomme City-statistikken gir Liverpool håp i kveld

Må stole på byrivalen.

Følg toppoppgjøret mellom Everton og Manchester City her fra klokka 18.30!

(Dagbladet): Etter Chelseas 2-0-seier mot Liverpool forrige helg, er det Manchester City som har overtaket i tittelstriden. Tar de himmelblå ni poeng på de tre siste kampene, vinner de Premier League.

Nøkkelkamp Det har vært mange overraskende resultater i England den siste tiden, men det er ventet at den verste nøtta City må knekke for å sikre seg ligagullet er dagens bortekamp mot Everton på Goodison Park.

Citys hjemmekamper mot Aston Villa og West Ham ser nemlig langt mer overkommelige ut på papiret.

Som Dagbladet skrev tidligere denne uka, har de lyseblå i Manchester en helt grusom statistikk borte mot Everton.

City har spilt 16 kamper borte mot Everton siden Premier League ble grunnlagt i 1992. Av de har de vunnet to, spilt uavgjort fire ganger og tapt hele ti kamper.

25. april 2009 var sist gang City tok med alle tre poengene fra Goodison Park, men ellers har Everton hatt et bra tak på City på 2000-tallet.

Merseyside-kompleks? Det er imidlertid ikke bare på Goodison Park City har slitt. De har også hatt stor problemer på Merseyside generelt.

De lyseblå har bare slått Liverpool én gang på 24 forsøk siden 1981.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker, som skal kommentere kveldens kamp, sier dette om Citys trøbling mot Merseyside-klubbene:

- Manchester City har en veldig dårlig statistikk på Merseyside. Med uavgjort mellom Everton og City vil Liverpool vinne ligaen med seier i de to siste. Jeg føler at det er mye dramatikk igjen, sa han til Dagbladet etter at Chelsea hadde slått Liverpool på Anfield.

Liverpool-supporteren Alsaker tror imidlertid det blir City som trekker det lengste strået.

- Jeg tippet Manchester City som vinnere før sesongen, og jeg må vel stå knallhardt på det.

TROR PÅ CITY: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker tror City tar ligagullet. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
TROR PÅ CITY: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker tror City tar ligagullet. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer