Jakob Ingebrigtsen Folkets Idrettspris 2018

Denne gutten er en sensasjon: Det Jakob driver med forbløffer verden

Mens mest av alt er dette en pris til en familie fra Sandnes.

FOLKETS PRIS TIL HELE FAMILIEN: Løpergruppa til familien Ingebrigtsen. Selve familien er enda større, og alle har sin del av Folkets Idrettspris 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FOLKETS PRIS TIL HELE FAMILIEN: Løpergruppa til familien Ingebrigtsen. Selve familien er enda større, og alle har sin del av Folkets Idrettspris 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR den tradisjonsrike Folkets Idrettspris i 2018 for første gang blir gitt til en tenåring, følger det med en liten stemmeforklaring. For der det norske sportspublikummet i selve avstemningen aldri fikk sjansen til å løfte fram andre fra familien Ingebrigtsen enn nettopp Jakob, er det ganske opplagt at dette er en felles pris:

  • Denne forunderlige sportslige suksesshistorien om tidenes yngste friidrettsmester, er mest av alt fortellingen om en families gener, valg og spesielle gjennomføringskraft.

Jakob Ingebrigtsen vant sine to EM-gull som 17-åring sist sommer, fordi han har vært en del av noe større.

DA blir det heller ikke så tilfeldig at det er han; og ikke sju år eldre Filip, som ble stemt fram av sportsinteresserte landsmenn. På Olympiastadion i Berlin i august virket det jo slik. For der var styrkeforholdet mellom brødrene på familiedistansen 1 500 meter akkurat som det pleide å være før Filip snublet i kvalifiseringen, brakk ribbeina og egentlig var sjanseløs før start på EM-finalen.

Vær ikke i tvil; den mellomste løperbroren hadde vunnet denne finalen på sin bedre spurt. Toppidretten er full av slike tilfeldigheter, men det uforutsette skal likevel ikke overskygge de sammenhengene som forklarer. Som det faktum at Filips framgang og fantastiske rekordløp fra i sommer på 3.30.01, også er blitt hjulpet fram av de erfaringene som trenerpappa Gjert på godt og vondt fikk med seg i arbeidet med storebror Henrik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer