Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne haiketuren koster Webber ti plasseringer

- Jeg ble sjokkert, sier Lewis Hamilton.

STRAFFES: Red Bulls australske fører Mark Webber klatrer av Fernando Alonsos bil i Singapore i går. Haiketuren blir ikke møtt med applaus av det internasjonale bilsportforbundet. Foto: SCANPIX/AP/The Straits Times
STRAFFES: Red Bulls australske fører Mark Webber klatrer av Fernando Alonsos bil i Singapore i går. Haiketuren blir ikke møtt med applaus av det internasjonale bilsportforbundet. Foto: SCANPIX/AP/The Straits Times Vis mer

(Dagbladet): Red Bull-fører Mark Webber straffes av det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etter det som kunne blitt en farlig manøver under helgas formel 1-løp i Singapore.

Webber fikk problemer med bilen på den siste runden, og forlot den for å komme seg tilbake til depotet. Etter målgang dukket Ferrari-fører Fernando Alonso opp for å tilby ham skyss, viser bildene fra løpet.

Webber satte seg på bilen og ble kjørt tilbake, men FIA anser haiketuren for ulovlig, da førerne nektes å gå på banen uten tillatelse.

Sjokkert Ettersom dette var Webbers tredje reprimande denne sesongen, blir han straffet med ti startplasseringer i den kommende runden i Sør-Korea (starter med andre ord som nummer elleve om han skulle vinne kvalifiseringen).

Flere av de andre førerne måtte svinge unna for å unngå å treffe Alonso og Webber da førstnevnte satte ned farten.

- Jeg kom rundt hjørnet og så Fernando, jeg ble virkelig sjokkert, sier Mercedes' Lewis Hamilton, ifølge BBC.

- Jeg kjørte forbi på høyre side, men om Mark hadde kommet gående der jeg passerte, hadde jeg kjørt ham ned. Heldigvis gikk det bra, sier Hamilton, som mener det likevel ga god underholdning for tilskuerne.

Også Alonso mottar en reprimande for hendelsen.

Skjedd før Ifølge BBC har liknende haiketurer forekommet flere ganger i formel 1-historien, blant annet fikk avdøde Ayrton Senna skyss av Nigel Mansell i British Grand Prix i 1991, og Jean Alesi fikk sitte på med Michael Schumacher i Canada fire år etter.

Sebastian Vettel vant sitt sjuende løp for sesongen i Singapore.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling