Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Denne hallen var mitt andre hjem i 15 år

Erevik på hjemme-hjemmebane i EM.

STAVANGER (Dagbladet.no): Håndballgutta har nå forflyttet seg på tvers av Norge, fra Drammen til Stavanger.

De neste dagene skal landslaget kjempe for historiske EM-poeng. Aldri før har et norsk herrelag spilt i en semifinale. Nå har Gunnar Pettersens menn tidenes sjanse.

Og det er noen av gutta som gleder seg ekstra mye. Flere av spillerne har nemlig sterke bånd til oljebyen, enten fordi de er født der eller fordi de har spilt klubbhåndball i byen.

Ole Erevik (27) har mange tusen timer i idrettshallen på samvittigheten.

- Det er klart dette blir spesielt. Stavanger Idrettshall var mitt andre hjem i 15 år, sier han til Dagbladet.no.

Ga seg med fotballen

De norske gutta har gledet seg i flere måneder til å spille på hjemmebane, med all den oppmerksomheten og den - forhåpentligvis, i hvert fall - fordelen det innebærer.

- Og nå blir det som å spille på hjemme-hjemmebane, sier Erevik.

GOD KAMP: Ole Erevik kom inn i det norske målet og gjorde en god jobb mot Montenegro i går kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
GOD KAMP: Ole Erevik kom inn i det norske målet og gjorde en god jobb mot Montenegro i går kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

Han begynte å spille håndball allerede som fire-femåring. Plassen hans ble tidlig mellom stengene. Der har han blitt - heldigvis.

Da han var liten var det imidlertid ikke bare håndball som opptok tida hans.

- Jeg spilte fotball fram til jeg var 15-16 år. Da måtte jeg velge, og det ble håndballen. Jeg var keeper på fotballbanen også, sier Erevik.

- Du redder jo noen ganger som en fotballkeeper også?

- Ja, det er sånn stilen min er. Men setter du meg i et fotballmål ser jeg nok ut som en håndballmålvakt.

Forventer trykk

Han har ikke glemt fotballen helt, og fra sin base i Tyskland følger han Tottenham tett. Da Dagbladet.no snakket fotball med ham under EM for to år siden, sa han at han aldri kler seg i rødt på fritida, på grunn av Spurs.

Han slipper også rød drakt som målvakt, men må finne seg i rødt treningsutstyr.

image: - Denne hallen var mitt andre hjem i 15 år

Nå forventer han et kjempetrykk i Stavanger Idrettshall, som for anledningen er ombygd. I de tre neste kampene møter Norge Polen, Slovenia og Kroatia.

- Det blir rekordmange folk på tribunen og publikummet i Stavanger lager bra trykk, så dette blir ekstremt morsomt, sier Erevik.

Samtidig får han sjansen til å møte familie og venner i barndomsbyen.

- Det blir hyggelig, for jeg er ikke så mye hjemme i løpet av sesongen. Men jeg reiser ikke til Stavanger som turist. Jeg har kommet for å vinne håndballkamper.

Fulle av selvtillit

I går kveld bidro han sterkt til at Norge vant med fem mål mot Montenegro. Steinar Ege - som har vist verdensklasse tidligere i mesterskapet - hadde ikke dagen i mål og Erevik kom inn etter 20 minutter.

Han grep sjansen og sto en veldig god kamp.

- Det var godt å komme i gang, men samtidig hadde jeg med meg god selvtillit fra oppkjøringskampene også, sier Erevik.

De norske gutta er proppfulle av selvtillit for tida, etter tre strake EM-seire. Norge har nå ikke tapt en håndballkamp siden oktober. Forhåpentligvis blir denne lista bare flottere for hver dag som går denne uka.

- Vi har et fantastisk utgangspunkt nå. Det er første gang i historien vi har med oss full pott til sluttspillet, sier rogalendingen.

Ta vare på denne sjansen, gutter!

STERK DUO: Den norske keeperduoen Ole Erevik (t.v.) og Steinar Ege topper EM-arrangørens <a href=\'http://www.ehf-euro.com/mens-euro-2008/schedule-results/statistics/goalkeepers.html\'>statistikk for antall redninger</a> per skudd. Erevik har en redningsprosent på 46, Ege 45. Slovenias Benno Lapanje er nummer tre med 41.
GAMMEL FOTBALLSPILLER: Ole Erevik var i ettermiddag tilbake i Stavanger Idrettshall. Den tidligere fotballspilleren viste at han har det i beina også.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media