Hopp

Denne helgen skrives det hopphistorie i Engelberg

Tre blad Prevc skal være med i verdenscuprennet i hopp.

SUPERBRØDRE: Domen Prevc (til venstre) og Peter Prevc (til høyre) feirer andre- og førsteplass i verdenscuprennet i Sapporo 30. januar i år. Nå skal også den siste i Prevc-flokken, Cene Prevc, være med i verdenscupen. Foto: AFP PHOTO 
SUPERBRØDRE: Domen Prevc (til venstre) og Peter Prevc (til høyre) feirer andre- og førsteplass i verdenscuprennet i Sapporo 30. januar i år. Nå skal også den siste i Prevc-flokken, Cene Prevc, være med i verdenscupen. Foto: AFP PHOTO  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I helgens verdenscuprenn i Engelberg skjer det noe som aldri har skjedd før.

Tre brødre skal være med i samme verdenscuprenn i hopp.

Eldstebror Peter Prevc (24) har dominert hoppsporten de siste årene, og vant verdenscupen suverent forrige sesong. I tillegg vant han VM i skiflyging. I år har han ikke åpnet like godt.

Det har derimot lillebroren Domen. 17-åringen leder verdenscupen 2016/2017 etter seire i tre av fem konkurranser så langt.

- Idrettshistorie

Nå er også et nytt blad Prevc på vei opp og frem.

Cene Prevc (20) er den mellomste broren av de tre, og er nå tatt ut til verdenscupen etter gode resultater i kontinentalcupen. Den leder han sammenlagt etter seire i to av tre renn, blant annet foran Tom Hilde.

- Ingen kan ha gjort dette før. Det er bombesikkert at det er første gang tre brødre hopper i et verdenscuprenn. De skriver idrettshistorie denne helgen, sier idrettshistoriker Tom A. Schanke.

Han påpeker at de tre Ruud-brødrene Sigmund, Birger og Asbjørn dominerte hoppsporten på 20- og 30-tallet, men at han ikke har noe oversikt over om disse hoppet sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer