Hopp

Denne helgen skrives det hopphistorie i Engelberg

Tre blad Prevc skal være med i verdenscuprennet i hopp.

SUPERBRØDRE: Domen Prevc (til venstre) og Peter Prevc (til høyre) feirer andre- og førsteplass i verdenscuprennet i Sapporo 30. januar i år. Nå skal også den siste i Prevc-flokken, Cene Prevc, være med i verdenscupen. Foto: AFP PHOTO 
SUPERBRØDRE: Domen Prevc (til venstre) og Peter Prevc (til høyre) feirer andre- og førsteplass i verdenscuprennet i Sapporo 30. januar i år. Nå skal også den siste i Prevc-flokken, Cene Prevc, være med i verdenscupen. Foto: AFP PHOTO Vis mer

(Dagbladet): I helgens verdenscuprenn i Engelberg skjer det noe som aldri har skjedd før.

Tre brødre skal være med i samme verdenscuprenn i hopp.

Eldstebror Peter Prevc (24) har dominert hoppsporten de siste årene, og vant verdenscupen suverent forrige sesong. I tillegg vant han VM i skiflyging. I år har han ikke åpnet like godt.

Det har derimot lillebroren Domen. 17-åringen leder verdenscupen 2016/2017 etter seire i tre av fem konkurranser så langt.

- Idrettshistorie

Nå er også et nytt blad Prevc på vei opp og frem.

Cene Prevc (20) er den mellomste broren av de tre, og er nå tatt ut til verdenscupen etter gode resultater i kontinentalcupen. Den leder han sammenlagt etter seire i to av tre renn, blant annet foran Tom Hilde.

- Ingen kan ha gjort dette før. Det er bombesikkert at det er første gang tre brødre hopper i et verdenscuprenn. De skriver idrettshistorie denne helgen, sier idrettshistoriker Tom A. Schanke.

Han påpeker at de tre Ruud-brødrene Sigmund, Birger og Asbjørn dominerte hoppsporten på 20- og 30-tallet, men at han ikke har noe oversikt over om disse hoppet sammen.

FEIRER: Domen Prevc, og Peter Prevc feirer pallplasser i Engelberg i fjor. I helgen er de tilbake i samme bakke. Foto: NTB Scanpix
FEIRER: Domen Prevc, og Peter Prevc feirer pallplasser i Engelberg i fjor. I helgen er de tilbake i samme bakke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Uansett ble ikke verdenscupen i hopp innført før i 1979, så de tre Prevc-brødrene (som virkelig er brødre) er historiske.

- Katastrofal sesongåpning

Disse gutta skal hoppe for Norge i Engelberg denne helgen:

Tom Hilde (Asker), Daniel-André Tande (Kongsberg), Andreas Stjernen (Sprova), Robert Johansson (Søre Ål), Anders Fannemel (Hornindal).

Johann André Forfang og Joachim Hauer er på samling på Lillehammer, der de ønsker å finne formen etter en svak start på sesongen.

- Det har vært en katastrofal sesongåpning for min del. Vi får hjelp av to trenere her på Lillehammer: Gjermund Lunder og Christian Meyer. Forfang og jeg jobber med teknikk i ro og fred. I tillegg får vi tett oppfølging. Det er veldig bra, og forhåpentligvis gir det resultater, sier Hauer.

MISFORNØYD: Joachim Hauer er ikke fornøyd med sesongåpningen, og er på samling i Lillehammer sammen med Johann André Forfang nå. Her i Holmenkollen før sesongstart.
Foto: NTB scanpix
MISFORNØYD: Joachim Hauer er ikke fornøyd med sesongåpningen, og er på samling i Lillehammer sammen med Johann André Forfang nå. Her i Holmenkollen før sesongstart. Foto: NTB scanpix Vis mer