Denne helmaratonen løpes i 26 minusgrader

Hardhausene samlet seg på Nordpolen langfredag.

(Dagbladet): En maraton er i seg selv noe de færreste av oss begir oss ut på. Men når maratonløpet i tillegg foregår i 26 minusgrader på Nordpolen, da er det bare de aller hardeste hardhausene som stiller opp.

En gruppe på 40 gjorde nettopp dette langfredag. Rundt en forskningsstasjon ved polpunktet løp de rundt i ring helt til de hadde kommet opp i 42,195 kilometer.

- Det er en opplevelse man bare opplever en gang i livet, sier løpsleder Richard Donovan ifølge Reuters.

Deltakerne måtte hele tiden holde seg i nærheten av arrangørens vakter. De måtte nemlig følge med på at ingen av utøverne kollapset i den bitende kulda.

Det var det i år ingen som gjorde. Men 42 kilometer i polarkulda, bare avbrutt av et par pauser for å få i seg varme drikker og kanskje ta et toalettbesøk, tar på.

Briten Andrew Murray var sterkest. Han kom i mål på imponerende 4.17.08, og vant med en seiersmargin på to og et halvt minutt.

- Det var helt utrolig der ute. Det er fantastisk å være på Nordpolen og forholdene var nesten perfekte, til å være på Nordpolen. Det var rundt 25 minusgrader og minimalt med vind, men det er kaldt nok det, ikke sant? Men det var fantastisk, sier Murray.

Kvinneklassen ble vunnet av en langveisfarer. Australske Demelza Farr vant på 6.06.36.