- Denne hesten er verdens beste

Exploit Caf er et monster av en travhest. Her skal det norske håpet Steinlager få litt å bestille.

• Du kan vinne 44 millioner på lørdag og store gevinster søndag: Her er Bengts travtips!

(Dagbladet.no): Daglig leder Arnlioth Heltberg på Bjerke travbane teller ned til årets store norske travhelg som en femåring venter på julenissen.

- Som alle andre venter jeg i stor spenning på Steinlagers norske comeback. Seieren hans i Oslo Grand Prix i 2005 er en av de største begivenhetene i norsk travsport på denne siden av tusenårsskiftet. Jeg tror han har en god sjanse til å bli nummer to.
 
- Det skal bli vanskelig for Steinlager å klå seg på verdens beste hest, Exploit Caf  over mellomdistanse, sier Bjerke-sjefen til Dagbladet.no.


Han har oversikt over hestene i alle 23 løpene lørdag og søndag, og her er de heteste tipsene fra mannen som har lokket alle de internasjonale hestene  til Bjerke:


V75-banker fra Danmark

V75 lørdag, banker 1 - V75-3:
  1) Lacabana VK (Bent Svendsen): - De danske hestene som kommer på gjestebesøk til norske baner møter i praksis svakere konkurrenter enn de er vant til på grunn av det lave premienivået i Danmark. Lacabana VK har travet sine to løp på 1.16-tallet over lørdagens distanse i Skive, og det er en svært langsom bane. Ut fra mine rapporter fra Danmark er både førstespor og 2100 meter bra for Lacabana VK.

Banker 2 - V75-7: 6) Joker Elden (Edvard Kristiansen): - Trønderhesten har imponert i år. Jeg så ikke løpet sist da Joker Elden ble fjerde etter seks strake seire, men jeg har ikke fått rapporter som tyder på noen formsvikt. Lørdag møter han litt enklere konkurranse enn vanlig konkurranse, og stayerdistansen 3160 meter skal passe bra.

Luring - V75-6: 6) Nice Spender (Lars Anvar Kolle): - Hesten har vært god i hele vinter og vår, og de mange annenplassene skyldes nok at han har møtt elitehester hele veien. Nå er motstanden lettere, og jeg tror ikke Nice Spender er "vaksinert" mot å ha mulen først i mål.

-15-20 meter forbedret søndag

V65 søndag - banker 1 - V65-6, Oslo Grand Prix:
3) Exploit Caf (Jean Michel Bazire): - Dette er verdens beste hest over mellomdistansen 2100 meter nå. Jeg har studert den ringside to løp i Frankrike i det siste og har sett de andre løpene på tv. Steinlager er min nestfavoritt.

Banker 2 - V65-4: 5) Tigger (Bjørn Goop): - I svensk V75 i Örebro siste ble Tigger toer bak vår egen elitehest Maid for Tag, som starter i Oslo Grand Prix. Da gikk Tigger med sko på alle fire bein. Søndag skal Goop-hesten etter planen trave uten sko foran. Det tilsier at den er 15-20 meter forbedret fra siste løp.

Luring - V65-4: 10) Invisible Stars (Hennie J. W. Grift): - Jeg så hesten i Milano mot sterk motstand. Da ble den italienske hesten kjørt med krefter spart til slutt, og så veldig fin ut.

ET MONSTER:  Denne hesten vet ikke hva melkesyre er. Han skal sørge for at Steinlager skal få en svett ettermiddag søndag.
ET MONSTER: Denne hesten vet ikke hva melkesyre er. Han skal sørge for at Steinlager skal få en svett ettermiddag søndag. Vis mer
FRANSK KUSKEIKON: Jean Michel Bazire er et levende ikon i sitt hjemland Frankrike. Søndag er han på Bjerke med ett kuskeoppdrag, å vinne Oslo Grand Prix med Exploit Caf.