HÅPER PÅ REPRISE: Lillestrøm ble nummer fem i fjorårets Tippeliga. Kaptein Frode Kippe, trener Runar Kristinsson, og spillerutvikler og tidligere storscorer Arild Sundgot håper på en like god sesong i 2015. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HÅPER PÅ REPRISE: Lillestrøm ble nummer fem i fjorårets Tippeliga. Kaptein Frode Kippe, trener Runar Kristinsson, og spillerutvikler og tidligere storscorer Arild Sundgot håper på en like god sesong i 2015. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Denne islendingen skal gjenreise Lillestrøm: - Det skal gå en jævel i oss

Runar Kristinsson.

LILLESTRØM (Dagbladet): Runar Kristinsson. Navnet er kjent for de som har fulgt norsk fotball lenge. Islendingen briljerte på Lillestrøms midtbane rett før tusenårsskiftet.

Nå er han tilbake som trener.

Men etter flere år med suksess som sjef for KR Reykjavik, er det ikke titler Kristinsson er ute etter på Åråsen. I hvert fall ikke ennå.

- Klubben endte på 5. plass i fjor og det var en veldig god prestasjon. Siden det har vi mistet en del erfarne spillere. Palmi Palmason er borte. Petter Vaagan Moen også. Isteden har vi fått inn flere spillere som er født i 94, 95 og 96. Vi skal forsøke å være så nær femteplassen som mulig, men vet at det blir veldig, veldig vanskelig, sier Kristinsson til Dagbladet.

Lite erfaring Gutta 45-åringen tenker på er Fredrik Krogstad (19), Jørgen Kolstad (19), Markus Brændsrød (19), og islandske Arni Vilhjalmson (20).

Også finske Lum Rexhepi (22) og islandske Finnur Orri Margeirsson (24) er nye.

Felles for alle seks er at ingen av dem har ordentlig tippeligaerfaring. Bare Brændsrød har vært på banen i Norges høyeste divisjon tidligere.

Flere har stilt spørsmålstegn ved om Lillestrøm har tilstrekkelig offensiv slagkraft i 2015-mannskapet.

- Jeg liker at det er flere spillere enn bare spissene som scorer, og vi har flere som kommer til å sikre oss mål. Jeg tror både Moryke Fofana, Marius Lundemo, Erling Knudtzon, Fred Friday og Arni Vilhjalmsson kommer til å score en del for oss denne sesongen, sier Kristinsson.

Selv om Lillestrøm stiller med et relativt ungt lag i 2015, har islendingen planer om å gjøre Åråsen til en bane motstanderne frykter:

GOD STEMNING: Runar Kristinsson (t.h.) og Frode Kippe slår av en prat i LSK-hallen etter en trening før påske. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GOD STEMNING: Runar Kristinsson (t.h.) og Frode Kippe slår av en prat i LSK-hallen etter en trening før påske. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Fortet skal gjenreises.

- Skal gå en jævel - Spesielt på hjemmebane ønsker vi å stå høyt og presse, og få det til å gå en liten jævel i oss. Vi skal bli tøffe å møte på Åråsen. Lillestrøm hjemme skal handle om råskap og å krige, sier Kristinsson.

Forbildet er laget han selv spilte på da han var i LSK som spiller.

- Vi skal være litt som da jeg spilte her. Vi skal gå ut og presse og stå høyt. Det er det Lillestrøm var kjent for på hjemmebane, sier han.

Kristinsson forteller at han har merket seg en klar endring ved Tippeligaen siden sist han tjente til livets brød i Norge: Lagene er langt mer opptatte av ballbesittelse.

Vil ha ballen mye - Det er langt mer «possession»-orientert nå. Alle lagene forsøker å ha ballen mer og flere spillere er involvert før et lag kommer til avslutning på mål. Vi kommer også til å gå ut på banen med et ønske om å ha ballen mye, men vi må variere. Vi kan ikke bli naive og tro at vi kan spille trill rundt alle lag. Vi kan godt slå langt også, sier islendingen.

• LSKs første sjanse til å gjenreise Fort Åråsen kommer mot Start i serieåpningen tirsdag. Kampen sendes på Cmore Fotball klokka 19.