Denne Italia-helten påførte Vegard Forren (10) en real smell

- Det var veldig tungt.

DRILLOS AVSKJEDSKAMP: Mens Dan Eggen deppet, jublet Christian Vieri for sitt femte VM-mål på fire kamper. Italia vant 1-0. Siden har ikke Norge spilt VM-fotball. Foto: Dagbladet
DRILLOS AVSKJEDSKAMP: Mens Dan Eggen deppet, jublet Christian Vieri for sitt femte VM-mål på fire kamper. Italia vant 1-0. Siden har ikke Norge spilt VM-fotball. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROMA (Dagbladet): VM i 1998 huskes i Norge først og fremst for seieren mot Brasil på sankthansaften. Kampen som ble spilt fire dager etterpå er ikke et like hyggelig minne.

For en ti år gammel Vegard Forren var det spesielt én spiller fra åttendedelsfinalen mellom Norge og Italia som gjorde inntrykk.

- Christian Vieri, sier Norges nåværende midtstopper raskt når Dagbladet ber ham nevne de italienske spissene han mest har latt seg imponere av de siste 25 åra.

Hyller måltyvene - Det er mange å velge blant, men jeg husker Vieri veldig godt. Det kan jo komme av at han scoret mot Norge i 1998. Så han må jeg trekke fram. Og Filippo Inzaghi. Det er de to som sitter igjen best. De har andre gode angrepsspillere også, Fransesco Totti for eksempel, men jeg går for Vieri og Inzaghi. Inzaghi er kanskje den største måltyven jeg vet om.

- Hva husker du fra Vieris matchvinnende kamp mot Norge?

- Jeg var ti år da. Jeg var veldig interessert på den tida, og det tapet var veldig tungt å svelge, så jeg husker målet hans veldig godt.

Scoringen var Vieris femte i sluttspillet, i det som var hans fjerde kamp. Spissen var en av mesterskapets heteste spillere på det tidspunktet, og da han fikk en ball i løpsretningen sin var ikke Dan Eggen rask nok til å henge med. Avslutningen ble trillet sikkert forbi Frode Grodås.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.