Denne Italia-helten påførte Vegard Forren (10) en real smell

- Det var veldig tungt.

DRILLOS AVSKJEDSKAMP: Mens Dan Eggen deppet, jublet Christian Vieri for sitt femte VM-mål på fire kamper. Italia vant 1-0. Siden har ikke Norge spilt VM-fotball. Foto: Dagbladet
DRILLOS AVSKJEDSKAMP: Mens Dan Eggen deppet, jublet Christian Vieri for sitt femte VM-mål på fire kamper. Italia vant 1-0. Siden har ikke Norge spilt VM-fotball. Foto: DagbladetVis mer

ROMA (Dagbladet): VM i 1998 huskes i Norge først og fremst for seieren mot Brasil på sankthansaften. Kampen som ble spilt fire dager etterpå er ikke et like hyggelig minne.

For en ti år gammel Vegard Forren var det spesielt én spiller fra åttendedelsfinalen mellom Norge og Italia som gjorde inntrykk.

- Christian Vieri, sier Norges nåværende midtstopper raskt når Dagbladet ber ham nevne de italienske spissene han mest har latt seg imponere av de siste 25 åra.

Hyller måltyvene - Det er mange å velge blant, men jeg husker Vieri veldig godt. Det kan jo komme av at han scoret mot Norge i 1998. Så han må jeg trekke fram. Og Filippo Inzaghi. Det er de to som sitter igjen best. De har andre gode angrepsspillere også, Fransesco Totti for eksempel, men jeg går for Vieri og Inzaghi. Inzaghi er kanskje den største måltyven jeg vet om.

- Hva husker du fra Vieris matchvinnende kamp mot Norge?

DA ITALIA ØDELA: Vegard Forren var ti år i Norges siste VM. Foto: Bjørn Langsem
DA ITALIA ØDELA: Vegard Forren var ti år i Norges siste VM. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Jeg var ti år da. Jeg var veldig interessert på den tida, og det tapet var veldig tungt å svelge, så jeg husker målet hans veldig godt.

Scoringen var Vieris femte i sluttspillet, i det som var hans fjerde kamp. Spissen var en av mesterskapets heteste spillere på det tidspunktet, og da han fikk en ball i løpsretningen sin var ikke Dan Eggen rask nok til å henge med. Avslutningen ble trillet sikkert forbi Frode Grodås.

Lite bragdprat internt Nå er det opp til Vegard Forren og kollega Even Hovland å hindre at Graciano Pellé, Eder eller hvem det nå blir, får like fritt løpsrom i Roma som Vieri gjorde i Marseille. Forren mener en seier mot Italia vil utfordre den nevnte Brasil-kampen fra 1998 på lista over tidenes norske landslagsbragder.

- På min liste blir en seier mot Italia topp 3, i alle fall. Kanskje på topp også. Så enkelt er det, sier Forren.

- Det er så mye på spill, mot en så sterk nasjon som nesten aldri har tapt på hjemmebane. Så det er i alle fall topp 3. Det er kanskje vanskelig å komme unna Brasil, det vil helt sikkert bli diskusjoner, men i min tid er det i alle fall ikke tvil om at det blir topp 3, sier Forren.

Med andre ord har et ungt norsk landslag i dag sjansen til å skrive legendehistorie - uten at det er noen drivkraft, skal vi tro Forren.

- Vi snakker minst mulig om det. Vi er mest opptatt av det vi skal gjøre på banen. Så får vi heller tenke tilbake på det etter kampen.

• Italia-Norge har avspark 20.45 i kveld, og vises på Max.