Thomas Alsgaard og Lina Korsgren

Denne jenta er helt spesiell for Alsgaard. Avslører møtet som endret alt: - Jeg var skeptisk

Thomas Alsgaard (44) ville egentlig ikke ha jenter på laget. Så møtte han Lina Korsgren (28). Den svenske jenta tok den norske langrennslegenden med storm.

SPESIELL: Thomas Alsgaard mener Lina Korsgren  er helt unik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPESIELL: Thomas Alsgaard mener Lina Korsgren er helt unik. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Privatlaget Team LeasePlan, som består av fire utøvere som satser allroud og seks som satser langløp, har ambisjoner om å bli verdens beste privatlag. Eier og manager Thomas Alsgaard er mannen bak laget, med trenerhjelp fra Hans Kristian Stadheim.

Alsgaards egen satsing er nedprioritert. Nå vil han hjelpe sultne og lovende gutter til å nå sine mål. For det er bare gutter Alsgaard har ønsket å ha på laget sitt. Så møtte han Lina Korsgren fra Sverige.

- Jeg er ikke skeptisk til jenter. Jeg har tre av dem hjemme. Men i langløp var jeg litt skeptisk. Det har vært et press fra samarbeidspartnerne de siste årene. De beste resultatene fra to beste herrer og kvinner teller. Det har ikke betydd så mye for meg, men det har vært et press å hevde seg sammenlagt, forteller Alsgaard.

- Hvorfor har du vært skeptisk?

VERDENS STERKESTE: Lina Korsgren  beskrives som verdens sterkeste langrennsjente av Thomas Alsgaard. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VERDENS STERKESTE: Lina Korsgren beskrives som verdens sterkeste langrennsjente av Thomas Alsgaard. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi har ikke sett noen jenter som har hatt rett guts og holdninger til å være på dette laget. De som har vært ledige, har ikke hatt det jeg mener skal til når man ser hvor mange herrer som ofrer liv og hemninger for det. Derfor bestemte jeg meg for bare å ha herrer på laget, forteller 44-åringen.

Møtet som endret alt

Men så fikk langrennslegenden en anbefaling av den svenske langrennstreneren Johanna Ojala, som tidligere jobbet sammen med Alsgaard i Team LeasePlan. Meldingen var klar: «Du må i hvert fall prate med henne, Thomas.»

Alsgaard ble bergtatt. Korsgren, som aldri har lykkes på det svenske langrennslandslaget, tok skiesset med storm.

- Linda er den sterkeste langrennsjenta i verden. Da heisene i Åre stengte, brukte hun disse alpinbakkene til å trene på staking. Det er ingen andre jenter som tenker slik. Da er hun en tiger, sier Alsgaard.

- Da er du gæren

I den nasjonale åpningen på Beitostølen var hun den eneste som staket.

- Når du trener staking oppover i en alpinpakke, da er du gæren. Det er ingen jenter som er like sterke som henne til å stake. Ingen av de norske langrennsjentene vil ha hengt med henne i staking i for eksempel i Vasaloppet.

Korsgren skjønte at Alsgaard var skeptisk før de møttes.

VAR SKEPTISK: Manager Thomas Alsgaard ville i utgangspunktet ikke ha jenter på laget. Så møtte han Lina Korsgren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VAR SKEPTISK: Manager Thomas Alsgaard ville i utgangspunktet ikke ha jenter på laget. Så møtte han Lina Korsgren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hvordan klarte du å snu Alsgaards holdning?

- Thomas var litt skeptisk til meg først, men Ojala anbefalte meg. og jeg fikk sjansen til å prøve å selge meg inn. Jeg snakket bra for meg og viste engasjement og holdninger. Det falt i smak, forteller Korsgren til Dagbladet.

- Målet er å vinne langløpscupen sammenlagt. Jeg slet mye med skader i fjor, men har hatt en god oppkjøring nå og tror jeg kan ta nye steg. Jeg er ung sammenlignet med mange andre i langløp og tror jeg kan overgå fjorårets 3. plass fra Vasaloppet blant annet.

- Litt mye pils-snakk

Alsgaard hyller Team LeasePlans eneste jente.

- Linda viste gode holdninger, drive og vilje. Jeg er ikke interessert i store kjente profiler. De klarer seg selv. Men det er så mange typer der som har mye på plass, men kanskje ikke resultater, mener han.

- De som har viljen, gløden og personligheten vil vi hjelpe til å få det siste faglige på plass. Vilje og glød kan man ikke gjøre noe med, så det må være på plass.

Mens guttene på laget ser på Alsgaard som en helgepappa, i hvert fall ifølge Alsgaard selv, gjør ikke akkurat Korsgren det.

- Nei, det gjør jeg ikke. Det er vel mer guttene som har det behovet. De får ikke med seg alt, mens jeg har kontrollen.

- Hvordan er det å være den eneste jenta på laget?

- I blant blir det litt mye pils-snakk, men da er det bare å koble ut, forteller den svenske jenta og smiler.