Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Denne kampen beviste at alt vi har sagt den siste uka er sant

Real Madrid fortsetter ordkrigen mot Barcelona.

Foto: AFP Photo / Josep Lago / Scanpix
Foto: AFP Photo / Josep Lago / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): • Barcelona - Real Madrid 1-1 (3-1 sammenlagt)

Barcelona tok seg videre til finalen, mens Real Madrid-leiren fortsatte ordkrigen som vokste seg styggere og styggere etter forrige ukes kamp i Madrid.

Krassest i går var Cristiano Ronaldo. Han var lite imponert over tidligere Liverpool-spiller Javier Mascheranos «tyvtriks».

FINALEKLAR: Barcelona er klare for Champions League-finale. Foto: AP Photo / Andres Kudacki / Scanpix
FINALEKLAR: Barcelona er klare for Champions League-finale. Foto: AP Photo / Andres Kudacki / Scanpix Vis mer

- Mascherano var ikke slik i Liverpool. Han har lært alle tyvtriksene i Barcelona, sa portugiseren etter kampen ifølge The Guardian.

Snytt for scoring? Real Madrid-leiren var spesielt skuffet over annuleringen av Gonzalo Higuains scoring like etter pause. Cristiano Ronaldo tok ballen med seg forover før han gikk noe billig i bakken. Ballen trillet til Higuain som satte ballen i mål.

Dommeren annulerte målet, og ga frispark til Barcelona fordi Ronaldo landet på hælen til Mascherano og dermed hindret argentineren i å nå frem til Higuain.

- Det var ingenting galt med det målet. Det ville forandret kampbildet, men dommeren ville ikke se det på den måten. De som kjenner fotball vet at Barcelona er veldig godt beskyttet, og vi må bare leve med slike urettferdigheter, sa Ronaldo og la til:

ANNULERT: Gonzalo Higuain satte ballen forbi Victor Valdes, men målet ble annulert - til Real-leirens store fortvilelse. Foto: AFP Photo / Josep Lago / Scanpix
ANNULERT: Gonzalo Higuain satte ballen forbi Victor Valdes, men målet ble annulert - til Real-leirens store fortvilelse. Foto: AFP Photo / Josep Lago / Scanpix Vis mer

- Det er ikke bra for fotballen. Hvis ting ikke bedrer seg burde vi bare bli hjemme og la Barcelona spille mot seg selv. Neste år burde de bare gi pokalen til Barcelona, sa den tidligere Manchester United-spilleren.

Også Xabi Alonso og Mourinho-assistent Aitor Karanka raste mot annuleringen.

- Hadde vi scoret det første målet ville alt sett annerledes ut. Vi føler at det var mange avgjørelser som gikk mot oss og vi er ikke fornøyd med det. Vi spilte en bra kamp, men dommeren blåste mot oss, sa Alonso.

- Etter alt som har vært sagt den siste uken, kunne alle se at det vi har snakket om er sant, sa Karanka ifølge NTB og la til: - Jeg trenger ikke å si mer enn det, for millioner av mennesker så det.
- Ville vært i finalen Karanka ledet hovedstadslaget i Jose Mourinhos fravær i går kveld.

SCORET: Marcelo scoret for Real Madrid, men det hjalp ikke. Foto: AP Photo / Felice Calabro / Scanpix
SCORET: Marcelo scoret for Real Madrid, men det hjalp ikke. Foto: AP Photo / Felice Calabro / Scanpix Vis mer

- Hvis det som skjedde i den forrige kampen ikke hadde skjedd, hvis Pepe ikke hadde blitt utvist - da ville vi vært i finalen, sa Karanka.

Mourinho skal angivelig ha sett kampen på hotelrommet i går kveld, men møtte spillerne etter kampen for å gratulere dem.

- Han er forbannet etter det som har skjedd de siste kampene. Madrid-fansen har sett at vi kan spille når de lar oss spille. Vi spilte, og vant Copa del Rey. Hver gang det var 11 mot 11 var vi like gode mot dem, sa Karanka som også mente målet til Higuain ikke skulle vært annulert.

Andre finale på tre år Pep Guardiola og hans menn er uansett klare for Champions League-finale, deres andre finale på tre år. Han ville ikke snakke om det annulerte målet i går, og avviste Real-leirens påstander.

JUBLET: Pep Guardiola jubler etter at plassen i Champions League-finalen var et faktum. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / Scanpix
JUBLET: Pep Guardiola jubler etter at plassen i Champions League-finalen var et faktum. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / Scanpix Vis mer

- Jeg har ikke tid til å snakke om det. Det har vært 20 veldig tøffe dager, og vi har spilt mot det rikeste laget i verden flere ganger. Dommeren påvirket kanskje resultatet, men vi var veldig gode i denne kampen.

Fire «El Clasicos» på 20 dager er nå altså ferdigspilt, og Guardiola er glad det er over.

- Det har vært intenst, men vi er fornøyd med hva vi har gjort. Vi er en stor klubb, en institusjon og vi vil nå prøve å vinne La Liga før finalen, sa han ifølge Telegraph.

I kveld blir det klart om Barcelona møter Manchester United eller Schalke 04 i finalen. Det engelske laget leder 2-0 fra den første kampen, og går trolig videre.

- Det blir sikkert dem, slik det var for to år siden. Sir Alex Ferguson vil alltid være der så for oss - og meg, som en ung trener - er det en stor ære å være i en finale og spille mot dem, sa Guardiola.

• Du kan følge Manchester United - Schalke 04 direkte i Dagbladets livestudio fra klokken 20.45 i kveld.

FOLKEFEST: Barcelona-fansen feiret i gatene etter kampen. Foto: EPA / Albert Olive / Scanpix
FOLKEFEST: Barcelona-fansen feiret i gatene etter kampen. Foto: EPA / Albert Olive / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media