Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Denne kampen burde aldri vært spilt

Sandnes Ulf fortviler etter parodisk sjøslag mot Odd.

(Dagbladet): Sandnes Ulf - Odd Grenland 0-0.

Det gjenstår fortsatt seks serierunder av den norske fotballsesongen, men allerede har høstværet begynt å skape problemer for avviklingen, noe kveldens oppgjør mellom Sandnes Ulf og Odd Grenland var et godt eksempel på.

Selv om det begynner å bli trangt med plass på terminlista, spørs det om dommer Tommy Skjerven ikke hadde gjort det rette ved å avlyse kampen. Det gjorde kamplederen ikke, og dermed ble det en mildt sagt lite severdig forestilling i forferdelig vestlandsvær.

- Parodi Kampen endte til slutt 0-0 etter at ballen stort sett hadde stoppet i alle de tallrike vanndammene på et oversvømmet gressteppe på Sandnes stadion. Det var Odd Grenland mest fornøyde med.

- Det blir en parodi. Det er ikke lett å spille fotball her, så det blir bare å gjennomføre på en idiotisk måte. Det ser ikke så bra ut. Vi spiller 0-0 og deler poengene. Det er greit for oss på en vanskelig bortebane, sier kaptein Morten Fevang.

- Du kan ikke kalle det fotballkamp, men i løpet av 30 serierunder får du en sånn kamp, og da er det viktig å takle det. Det synes jeg vi gjør veldig bra i dag. Vi legger selvfølgelig om spillet, og må løfte ballen stort sett hver gang vi har den. Så står vi stort sett veldig bra defensivt. Det var et ekstremt viktig poeng, for nå tar ikke Sandnes Ulf oss igjen. Nå er vi ferdig med dem og Stabæk, og det er bra. Jeg er fornøyd, selv om vi brenner fem-seks store sjanser og Sandnes Ulf kun har én, supplerer trener Dag-Eilev Fagermo.

Uforstående For et Sandnes Ulf i poengnød, hadde man imidlertid sett at kampen ble utsatt, selv om det var et lyspunkt at laget holdt nullen for første gang siden 23. mai.

- Jeg mener kampen ikke burde vært spilt. Det gikk ikke an å spille fotball: Det var ett spark på ballen, stopp i neste, ut og videre. Det var ikke noen  fotballkamp utpå her. Jeg forstår lite av avgjørelsen om å gjennomføre, og når jeg ser i etterkant, bør man være såpass voksne og si at kampen aldri burde vært spilt, sier Ulf-trener Asle Andersen.

Fagermo mener imidlertid at Skjerven hadde en vanskelig avgjørelse å ta.

- Det er vanskelig med tanke på terminlista. Det har jeg forståelse for. Dommeren spurte meg før kampen om det var forsvarlig overfor spillerne i forhold til skader og sånn. Det var det ikke, og da må vi ta konsekvensene av det og spille sånn. Vi utvikler oss ikke så veldig, men vi frå i hvert fall øvd på det fysiske, sier Fagermo.