Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Denne kampen er andre gang hun møter en bokser i verdensklasse

Tøft utspill fra Brækhus' motstander.

 FRYKTLØS:  Myriam Lamare har null respekt for Cecilia Brækhus før lørdagens oppgjør. Foto: Jean Paul Pelissier / REUTERS / NTB Scanpix
FRYKTLØS: Myriam Lamare har null respekt for Cecilia Brækhus før lørdagens oppgjør. Foto: Jean Paul Pelissier / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Cecilia Brækhus' neste motstander er den tidligere verdensmesteren Myriam Lamare (39), og duellantene møtes i ringen i Frederikshavn på fredag.

Kampen skulle egentlig gå 18. januar, men en øyeskade gjorde at Cecilia Brækhus ikke tok noen sjanser.

Till tross hun begynner å dra på åra, har den franske jenta null respekt  for Cecilia Brækhus. Ei heller for hennes karriere.

- Denne kampen er den andre gangen Cecilia møter en verdensklasse-bokser. Den første var Anne Sophie Mathis. Jeg gleder meg til å ta med beltene hjem, sier Lamare.

Gambler beltene Brækhus satser alle sine tre verdensmesterbelter i WBC, WBO, WBA i lørdagens kamp.

Den norske boksedronningen har vunnet alle sine 23 kamper, mens den franske bokseren har vunnet 22 av sine 25 kamper. Av de tre kampene hun har tapt var to av dem mot Anne-Sophie Mathis, som Brækhus vant over i september 2012.

- Da var jeg syk, selv om jeg ikke skal bruke det som en unnskyldning, sier Lamare til Dagbladet om de to kampene.

Hun er heller ikke skremt av at Brækhus vant kampen mot Mathis på poeng.

- Hvis Mathis er i veldig god form, og Cecilia ikke har dagen, så kan Mathis vinne kampen.

Tapte mot Holm Den siste kampen tapte hun mot Holly Holm, som lenge var drømmemotstanderen til Brækhus, men som nektet å takke ja til tilbudet fra Brækhus' promotor, og som i fjor valgte å legge vekk boksingen og starte med MMA.

I dag møtte Brækhus og Lamare hverandre for første gang, og begge var fulle av selvtillit.

- Jeg vet at Lamare er en tøff utfordrer, hun har bokset mot alle de beste. Men jeg har trent bra, og jeg gleder meg til lørdagens utfordring. Dette blir en spennende start på 2014, sier Brækhus.

Lamare på sin side stilte med like mye selvtillit, og var klar i sin tale.

Den franske bokseren var veldig opptatt av at hun ikke var blitt avbildet på den offisielle plakaten som promoterer lørdagens kamp.

- Det er respektløst. Hvis vi hadde hatt denne kampen i Frankrike ville vi hatt bilde av begge to på plakatene, sier Lamare til Dagbladet.

- Det er veldig frustrerende, og jeg gidder ikke å legge ut plakaten på min Facebook-side for å promotere kampen, når det ikke er bilde av meg. Det er veldig uvant for meg å være i denne posisjonen, for jeg er vant til at det er jeg som får mest oppmerksomhet, og at det er jeg som har et stort apparat rundt meg, og at det er jeg som fronter alle plakatene.

- Helt naturlig Brækhus' promotor Nisse Sauerland blir oppgitt når han hører hva Lamare sier.

- Da har hun misforstått. Vi bruker plakatene for å selge billetter, og da har vi bilde av de nordiske bokserne, som folk her vet hvem er. Det handler ikke om at vi er respektløse overfor henne, sier han til Dagbladet.

Heller ikke Brækhus bryr seg noe om Lamares utspill.

- Hvis hun føler seg tilsidesatt, så får hun gjøre det. I Frankrike er det hun som er den store stjernen, men det er jeg som stiller med beltene, så da er det helt naturlig at det blir mye oppmerksomhet rundt meg, sier Brækhus til Dagbladet.

 MØTTES:  Cecilia Brækhus og Myriam Lamare i Fredrikshavn i dag. Foto: Hege Dancke Stølen.
MØTTES: Cecilia Brækhus og Myriam Lamare i Fredrikshavn i dag. Foto: Hege Dancke Stølen. Vis mer
Hele Norges coronakart