BLIR IKKE OVERSETT: David Moyes må regne med pepper fra tribunene når han leder manchester united på Goodison Park i morgen.Foto: AFP  / JOHANNES EISELE / NTB Scanpix
BLIR IKKE OVERSETT: David Moyes må regne med pepper fra tribunene når han leder manchester united på Goodison Park i morgen.Foto: AFP / JOHANNES EISELE / NTB ScanpixVis mer

- Denne kampen handler ikke om meg

I morgen møter David Moyes Everton for første gang i Liverpool.

I morgen vender David Moyes tilbake til Goodison Park for første gang siden han forlot Everton til fordel for Manchester United.

Everton-fansens inntrykk av Moyes har endret seg radikalt siden han tok et tårefullt farvel med klubben etter elleve års tjeneste i mai i fjor.

Et fullsatt Goodison Park hyllet skotten som nettopp hadde fått jobben med å erstatte Alex Ferguson i Manchester United.

Det tok ikke lang tid før Everton-fansen vendte seg mot deres gamle helt.

I fjor sommer hentet Moyes inn Marouane Fellaini fra Everton etter en lang overgangssaga. Han prøvde også å kjøpe Leighton Baines, men Everton nektet å selge venstrebacken.

Raste mot Moyes At Moyes sa Everton skyldte de to spillerne sjansen til å spille for en større klubb gjorde fansen rasende, og da Everton slo United på Old Trafford i desember fikk skotten huden full.

Det forventes ikke akkurat mindre trykk mot ham søndag.

- Everton-fansen var alltid fantastiske da jeg var der. De var veldig støttende og stilte seg alltid bak laget. Vi kommer dit med en glimrende bortestatistikk og vil holde den gående, sa Moyes på pressekonferansen før kampen.

Han ville ikke snakke om den eventuelle dårlige mottakelsen han får av sine tidligere supportere.

- For det første handler ikke denne kampen om meg, men om Everton og Manchester United. Jeg kommer dit som United-manager, noe jeg er veldig glad for. Jeg var stolt over å være manager i Everton, men nå handler det om at United skal prestere, sa han.

Skryter av Martinez Everton har tatt nye steg med Roberto Martinez som manager og klubben har allerede fått flere poeng enn de noen gang klarte under Moyes. De kan fortsatt nå mesterligaen neste sesong, men da må de prestere bedre enn da de tapte 2-3 hjemme for Crystal Palace i hengekampen i midtuken.

- Jeg kjenner spillerne til Everton, og de er en fantastisk gruppe som gjør jobben og er motiverte, sa Moyes.

Han skrøt også av erstatter Martinez.

- Han har gjort en fantastisk jobb denne sesongen og fått dem til å spille god fotball.

Moyes' mareritt Moyes har på sin side hatt en marerittaktig debutsesong som United-manager. Laget er bare nummer sju i ligaen og med mindre det skjer et mirakel går neste sesongs mesterliga uten United. Det blir første gang siden 1995-96-sesongen.

Den blå delen av Liverpool fryder seg over Moyes' problemer, men Martinez ber fansen ta ham godt imot.

- Vi er en klubb full av integritet og vil vise Moyes den respekten han fortjener, sier Martinez.

I tillegg til Uniteds glimrende bortestatistikk å støtte seg til, hadde Moyes også gode nyheter om lagets toppscorer Wayne Rooney. Han er i full trening etter en tåskade og er klar til å møte gamleklubben søndag.

- Han har vært glimrende på trening denne uken og er i god form, sa skotten.

(NTB)