- Denne kampen overgår alt

Tre Messi-mål, tre straffer, rødt kort og fullt drama.

• Real Madrid - Barcelona 3-4 (2-2)

(Dagbladet): Barcelona vant kampen laget måtte vinne.

I et forrykende El Clasico vant Barcelona 4-3 borte mot Real Madrid. I hovedrollen spilte Lionel Messi som scoret tre av målene. To fra straffemerket.

- Denne kampen overgår alt. Jeg fryktet at lagene ville se seg fornøyde med ett poeng, og at Real ville unngå tap. Men begge lagene tenkte nærmest utelukkende angrep og glemte å forsvare seg, sier C More-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

El Clasico, storkampen og godbiten innholdt det meste en fotballkamp kan by på:

Mange scoringer, tre straffer, rødt kort og høy temperatur.

- Det var en viktig seier og vi vet vi alltid skaper sjanser med de spillerne vi har. Nå gjenstår ni finaler for oss, sier Barcelonas Jordi Alba til C More, som sikter til de resterende ni seriekampene.

- Jeg vet ikke hva mer jeg kan si om Messi. Han setter alltid nye rekorder, sier Barcelona-manager Tata Martino.

Real Madrid sto, ifølge Opta, med 31 strake kamper uten tap før kveldens oppgjør. Forrige tap kom tilbake i oktober, mot nettopp Barcelona.

- Serien er helt åpen. Vi må slå tilbake umiddelbart, sier Real Madrid-manager Carlo Ancelotti.

- Det er sant at Messi scoret tre mål, men alle feil mot en slik spiller vil alltid straffe deg, sier Ancelotti.

Selv ikke to mål av Karim Benzema og ett av Ronaldo sikret poeng på hjemmebane. Lionel Messi (3) og Andres Iniesta scoret målene som tente et håp om ligagull i Barcelona.

Nå er Barcelona bare ett poeng bak Atletico Madrid og Real Madrid på toppen.

- Det blir spennende å se hvordan Real Madrid reiser seg etter dette. De har en mental utfordring og det kan bli vanskelig. Dette var en smell og en gavepakke til Barcelona og Atletico, sier Veland til Dagbladet.

Iniesta-mål Det ble et fyrverkeri av en 1. omgang.

Andres Iniesta satte et støkk i hjemmefansen etter sju minutter.

Lionel Messi spilte en magisk pasning i bakrommet til lagkameraten som banket ballen i nettaket til 0-1 på Santiago Bernabeu.

SCORET ETT: Real Madrid tapte, til tross for scoring fra Cristiano Ronaldo. Foto:  AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
SCORET ETT: Real Madrid tapte, til tross for scoring fra Cristiano Ronaldo. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU Vis mer

Benzema slo tilbake etter 20 minutter og stanget inn 1-1.

Tok helt av Et innlegg fra venstre fant den franske spissen som headet ballen i det lengste hjørnet. Keeper Valdes var på ballen - og burde kanskje reddet - men han fikk likevel ikke slått unna.

Og det kom mer fra Benzema.

Bare tre minutter senere fikk spissen på nytt boltre seg inne i Barcelona-feltet. Han dempet ballen og satte inn 2-1 til hjemmelaget til fansens store begeistring. Santiago Bernabeu eksploderte i ekstase.

Messi og bråk Tre minutter før pause var det Lionel Messis tur til å vise seg fram. Noe heldig fikk han ballen i god posisjon og rev seg løs inne i Real Madrid-feltet. Messi avsluttet lynraskt og keeper var sjanseløs: 2-2.

Og i målfeiringen røk Cesc Fabregas og Pepe i tottene på hverandre. Pepe var tydelig irritert på Fabregas og tok tak i spanjolen. Det hele endte med at begge falt i bakken og begge fikk gult kort.

TO MÅL: Karim Benzema. Foto: AP Photo/Andres Kudacki
TO MÅL: Karim Benzema. Foto: AP Photo/Andres Kudacki Vis mer

Til pause var stillingen 2-2.

Straffespark Hjemmelaget åpnet best etter pause og rundt 50 minutter var spilt da Ronaldo smalt i bakken inne i Barcelona-feltet.

Dommeren pekte på straffemerket, mens Dani Alves mente Ronaldo filmet. Situasjonen var vanskelig å tyde ut fra tv-bildene, men dommeren var ikke i tvil og mente Ronaldo ble hektet.

Fra straffemerket var Ronaldo sikker og satte inn 3-2 nede i det venstre hjørnet.

Straffemålet inspirerte Barcelona.

JUBEL: Barcelona--spillerne jubler og tenkte nytt håp om gull i serien etter 4-3 mot Real Madrid . Foto:  AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
JUBEL: Barcelona--spillerne jubler og tenkte nytt håp om gull i serien etter 4-3 mot Real Madrid . Foto: AFP PHOTO/ GERARD JULIEN Vis mer

Etter 63 minutter ble Neymar revet ned inne i Real Madrid-feltet og Sergio Ramos ble utvist og Barcelona fikk straffe.

Messi tok ansvar og satte inn 3-3 og sin andre scoring for kvelden.

Og det kom mer fra den lille magikeren.

Med bare seks minutter igjen av kampen ble Iniesta felt og Barcelona fikk ny straffe.

Messi var på nytt iskald og banket ballen i krysset til 4-3 og tente et håp om gull i serien.

Real Madrid klarte aldri å slå tilbake.