Denne kanonen kunne ikke engang Casillas stoppe

Men Alonso sikret spansk bronse.

KANON: Sør Afrikas Katlego Mphela tar rennafart og banker inn utlikninga på overtid heltoppe i vinkelen. Spania vant bronsefinalen etter at Xabi Alonso skrudde et frispark i mål i andre ekstraomgang.    Foto: REUTERS
KANON: Sør Afrikas Katlego Mphela tar rennafart og banker inn utlikninga på overtid heltoppe i vinkelen. Spania vant bronsefinalen etter at Xabi Alonso skrudde et frispark i mål i andre ekstraomgang. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Sør Afrika - Spania 2-3 e.e.o

Spania hadde problemer mot Sør-Afrika i kontinentcupens bronsekamp, men Xabi Alonso sørget for spansk 3-2-seier i annen ekstraomgang.

— Det var en fin måte å glemme tapet mot USA på, sa Spanias landslagssjef Vicente del Bosque etter den dramatiske bronsekampen.

Güiza ble redningenEuropamestrene fikk ingen enkel motstand i vertsnasjonen Sør-Afrika. Spania, som fikk sin rekordrekke på 15 seirer og 35 kamper uten tap stoppet av USA i semifinalen, så faktisk lenge ut til å tape igjen etter at innbytter Katlego Mphela førte sørafrikanerne opp i 1-0 etter 73 minutter.Men to lynkjappe mål av innbytter Dani Güiza rett før ordinær tid satte Spania i en 2-1-ledelse. Dermed trodde hjemmepublikum at spanjolene ville vinne og begynte å forlate stadion.

Det var imidlertid for tidlig å avskrive Sør-Afrika. To minutter på overtid fikset målscorer Mpehla ekstraomganger med å skyte et nydelig frispark i mål bak keeper Iker Casillas.

Alonso avgjordeI første ekstraomgang var begge lag nær ved å gå opp i ledelsen. Men det var først i løpet av kampens siste 15 minutter at avgjørelsen skulle komme. Liverpools Xabi Alonso satte frisparket sitt rett i mål i det 107. minutt.Dermed ble Spania nummer tre i kontinentcupen, mens Sør-Afrika måtte nøye seg med en likevel oppløftende fjerdeplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer