Denne kanonen kunne ikke engang Casillas stoppe

Men Alonso sikret spansk bronse.

KANON: Sør Afrikas Katlego Mphela tar rennafart og banker inn utlikninga på overtid heltoppe i vinkelen. Spania vant bronsefinalen etter at Xabi Alonso skrudde et frispark i mål i andre ekstraomgang.    Foto: REUTERS
KANON: Sør Afrikas Katlego Mphela tar rennafart og banker inn utlikninga på overtid heltoppe i vinkelen. Spania vant bronsefinalen etter at Xabi Alonso skrudde et frispark i mål i andre ekstraomgang. Foto: REUTERSVis mer

||| Sør Afrika - Spania 2-3 e.e.o

Spania hadde problemer mot Sør-Afrika i kontinentcupens bronsekamp, men Xabi Alonso sørget for spansk 3-2-seier i annen ekstraomgang.

— Det var en fin måte å glemme tapet mot USA på, sa Spanias landslagssjef Vicente del Bosque etter den dramatiske bronsekampen.

Güiza ble redningen
Europamestrene fikk ingen enkel motstand i vertsnasjonen Sør-Afrika. Spania, som fikk sin rekordrekke på 15 seirer og 35 kamper uten tap stoppet av USA i semifinalen, så faktisk lenge ut til å tape igjen etter at innbytter Katlego Mphela førte sørafrikanerne opp i 1-0 etter 73 minutter.

Men to lynkjappe mål av innbytter Dani Güiza rett før ordinær tid satte Spania i en 2-1-ledelse. Dermed trodde hjemmepublikum at spanjolene ville vinne og begynte å forlate stadion.

HELTEN FOR SPANIA: Med konkurrenter som Fernando Torres og David Villa blir det mye benkevarming for Spania-spiss Daniel Guiza. I kveld kom han derimot inn, banket inn to mål og sikret ekstraomganger for Spania. Der sikret Liverpool-strateg Xabi Alonso spansk bronse. Foto: AFP
HELTEN FOR SPANIA: Med konkurrenter som Fernando Torres og David Villa blir det mye benkevarming for Spania-spiss Daniel Guiza. I kveld kom han derimot inn, banket inn to mål og sikret ekstraomganger for Spania. Der sikret Liverpool-strateg Xabi Alonso spansk bronse. Foto: AFP Vis mer

Det var imidlertid for tidlig å avskrive Sør-Afrika. To minutter på overtid fikset målscorer Mpehla ekstraomganger med å skyte et nydelig frispark i mål bak keeper Iker Casillas.

Alonso avgjorde
I første ekstraomgang var begge lag nær ved å gå opp i ledelsen. Men det var først i løpet av kampens siste 15 minutter at avgjørelsen skulle komme. Liverpools Xabi Alonso satte frisparket sitt rett i mål i det 107. minutt.

Dermed ble Spania nummer tre i kontinentcupen, mens Sør-Afrika måtte nøye seg med en likevel oppløftende fjerdeplass.

— Vi ga alt. Vi gjorde det vanskelig for dem, men jeg er naturligvis skuffet over tapet. Gutta fortjener skryt for innsatsen, sa kaptein Aaron Mokoena på det sørafrikanske laget.

(NTB)