Denne keepertabben er blant årets groveste

Stor komikk for deg som liker skadefryd. Se video!

(Dagbladet): CSKA Moskva - Viktoria Plzen 3-2.

Gårsdagens første kamp i Champions League ble spilt i St. Petersburg klokka seks norsk tid, og havnet naturlig nok litt i skyggen av Bayern Münchens ydmykelse av Manchester City, FCKs historisk dårlige resultat på Santiago Bernabeu, Zlatan-show mot Benfica og Uniteds vanskelige bortekamp i Ukraina.

Men underholdningsfaktoren var definitivt til stede også mellom CSKA Moskva og Viktoria Plzen, i alle fall om man er av typen som kan kose seg med skadefryd på bekostning av uheldig og klønete keepere.

Bortelaget tok ledelsen allerede i fjerde minutt etter at Milan Petrzelas langskudd traff utespiller Sergej Ignasjevitsj og spratt rett i beina på Frantisek Rajtoral. CSKA-keeper Igor Akinfejev hadde slengt seg for å redde det første skuddet, og styrtet hjelpeløst inn mot streken men fikk bare så vidt hånda borti ballen på vei inn i målet.

Et kvarter seinere utliknet CSKA. Zoran Tosic skjøt mot mål, og ballen skiftet retning på Václav Procházka. Dermed ble Plzen-keeper Matus Kozacik fintet ut, og måtte se ballen trille rett forbi seg og i nettet.

Premie-brøler Etter en snau halvtime scoret japanske Keisuke Honda det eneste målet som skyldtes en elegant og kontrollert avslutning. Spilt fram av Tosic skrudde han ballen følsomt rundt Kozacik til 2-1.

SORRY, KOMPIS: Plzen-keeper Matus Kozacik beklager antakelig overfor lagkameraten Radim Reznik, som står oppført med selvmål etter brøleren til Kozacik. Foto: Aleksander Demiantsjuk, Reuters / NTB Scanpix
SORRY, KOMPIS: Plzen-keeper Matus Kozacik beklager antakelig overfor lagkameraten Radim Reznik, som står oppført med selvmål etter brøleren til Kozacik. Foto: Aleksander Demiantsjuk, Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Premie-brøleren kom litt under et kvarter før slutt. Plzens Radim Reznik ryddet fint opp i forsvar da han brøt en pasning og trillet ballen kontrollert tilbake til egen keeper.

Kozacik skulle bare stoppe ballen under sålen, men bommet regelrett på ballen. Dermed trillet den rett forbi den løftede foten hans og rett i eget nett.

En tommelfingelregel de fleste fotballspillere lærer, er at et tilbakespill skal plasseres utenfor stolpene i tilfelle keeperen misser, men Kozacik kunne likevel spart seg det anklagende blikket i retning Reznik.

Vi kan ikke tsjekkisk, men på iSport.cz (tolket via Google Translate) ser det ut til at keeperen i ettertid tar fullt ansvar og beklager at det er kollegaen Reznik som for alltid vil bli stående med et selvmål registrert i sitt navn. Det ser også ut til at han forklarer tabben med at han så bort fordi han trodde at han måtte sparke vekk ballen, og grunnet ujevnheter i gresset ble han lurt.

- Spilte ikke bra I første tilleggsminutt fikk gjestene et trøstemål. Og det må Akinfejev ta på sin keeperkappe. CSKA-målvakten var for så vidt våkent ute i feltet da et innlegg ble lempet inn foran mål. Men han bokset ballen midt på pannebrasken til Plzen-spiller Stanislav Tecl.

Spissen rakt knapt å reagere, men ballen spratt fra hodet hans og i en fin bue mot mål. Akinfejev forsøkte å brøyte seg vei gjennom klynga av utespillere for å rydde opp  etter seg, men nådde ikke frem. Marek Bakos kunne enkelt nikke ballen i det åpne målet.

Det er keeperens lodd at eventuelle feilgrep blir mer synlige enn om en midtbanespiller bommer på ballen. Vi lar Plzens midtbanespiller Milan Petrzela oppsummere via Uefa.com:

- Keeperne spilte ikke bra i dag, men vi bør ikke gi keeperen vår skylda - hele laget er skyldige. CSKA spilte bra, spesielt Honda og Tosic som scoret viktige mål. Vi kan få revansj i Tsjekkia.

Se alle fem målene i videoen øverst i artikkelen!

TRØSTEMÅL: Marek Bakos nikker inn reduseringen til 3-2 etter en keepertabe av CSKAs Igor Akinfejev (i grønn drakt). Foto: Dmitrij Lovetskij, AP / NTB Scanpix
TRØSTEMÅL: Marek Bakos nikker inn reduseringen til 3-2 etter en keepertabe av CSKAs Igor Akinfejev (i grønn drakt). Foto: Dmitrij Lovetskij, AP / NTB Scanpix Vis mer