Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne kjempetabben kan koste Messi og Argentina VM-plassen

På sjetteplass i gruppa.

SJETTE: Chile har fått to ekstrapoeng og tre ekstra mål i VM-kvalifiseringa etter at Bolivia har fått sin straff for å ha brutt reglementet. Det kan ramme Argentina og Messi direkte. Foto: Steven Limentani/ISI/REX/Shutterstock
SJETTE: Chile har fått to ekstrapoeng og tre ekstra mål i VM-kvalifiseringa etter at Bolivia har fått sin straff for å ha brutt reglementet. Det kan ramme Argentina og Messi direkte. Foto: Steven Limentani/ISI/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dersom VM-kvalifiseringa hadde vært ferdig i dette øyeblikk, hadde mesterskapet i Russland gått uten noen av verdens aller største stjerner.

Argentina og Lionel Messi ligger nemlig i skrivende stund på sjetteplass i den søramerikanske kvalikgruppa, og grunnen til det er en avgjørelse som kom fra FIFA i går.

Da ble det nemlig klart at Bolivia blir straffet på grunn av bruk av Nelson Cabera, en paraguayanskfødt spiller med boliviansk statsborgerskap.

Cabera hadde ikke de tilstrekkelige tillatelsene til å spille for Bolivia, og dermed blir oppgjørene mot Peru og Chile automatisk registrert som 0-3-tap. Det skriver blant annet den argentinske avisa El Clarin.

Oppgjøret mellom Bolivia og Peru endte i utgangspunktet 2-0 til Bolivia, mens Chile-kampen endte 0-0.

Dermed klatrer Chile forbi Argentina på tabellen, og står nå med samme poengsum men bedre målforskjell.

Det er ti lag som kjemper om å kvalifisere seg til Russland fra CONMEBOL. De fire første plassene kvalifiserer seg direkte, mens laget på femteplass må ut i en playoffkamp.

Bolivia må i tillegg betale omlag 100 000 kroner i bot.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!