Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne kjolen ble for frekk for iransk TV

Deler av VM-trekningen ble bannlyst.

 BANNLYST:  Fernanda Lima og Rodrigo Hilbert ledet VM-trekningen i Brasil. Foto: Segio Moraes / REUTERS / NTB Scanpix
BANNLYST: Fernanda Lima og Rodrigo Hilbert ledet VM-trekningen i Brasil. Foto: Segio Moraes / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Under VM-trekningen i Rio forrige fredag, ville Brasil vise seg fram fra sin beste side.

Fotballegenden Pele turte ikke å stille opp, men supermodellen Fernanda Lima var en av flere kjendiser som frontet trekningen.

I Iran ble ikke skjønnheten godt mottatt. Ifølge iransk lov skal kvinner dekke til håret og brorparten av kroppen ute i offentligheten.

Stikk i strid med Limas korte gullkjole fra Hervé Léger og matchende pumps.

Bannlyst VM-trekningen forrige fredag ble sendt live i Iran, men Lima fikk ikke vise seg fram til tv-titterne. For hver gang hun var i tv-bildet, gikk fjernsynet i Iran i svart, skriver nyhetsbyrået AFP.

AFP skriver også at det ble opprettet hatgrupper mot den brasilianske skuespilleren på Facebook i etterkant av trekningen. Hetsen var så ille at Lima måtte lukka sin offentlige profil.

- Det skyldes sosiale frustrasjoner og en forakt. Men i stedet for å være imot TV-kanalens sensur, så protesterer de imot kjolen hennes, sier Iran-ekspert Hassan Beheshtipour