Denne klemmen kan gjøre at Ronald kastes ut av USA

Nå ber Ronaldo om nåde for supersupporteren.

- LOVTE HJELP: Ronald Gjoka (20) sier Ronaldo lovet å ta hjelpe ham da politiet nærmet seg mens de omfavnet hverandre. Nå har Real Madrid-stjerna skrevet et brev der han ber om nåde for den albanske supporteren som risikerer å bli deportert fra USA etter denne klemmen. Foto: Andrew Innerarity, Reuters / NTB Scanpix
- LOVTE HJELP: Ronald Gjoka (20) sier Ronaldo lovet å ta hjelpe ham da politiet nærmet seg mens de omfavnet hverandre. Nå har Real Madrid-stjerna skrevet et brev der han ber om nåde for den albanske supporteren som risikerer å bli deportert fra USA etter denne klemmen. Foto: Andrew Innerarity, Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Real Madrid-stjerna Cristiano Ronaldo har sendt et brev til en domstol sør i Florida der han ber om nåde for 20-åringen Ronald Gjoka.

Gjoka stormet inn på banen og omfavnet Ronaldo under en oppvisningskamp mellom Chelsea og Real Madrid i Miami i august.

- Jeg forstår deres synspunkt og viktigheten av å håndheve lover og regler. Samtidig ber jeg respektfullt om at dere vurderer denne avgjørelsen og fratrer de to anklagene mot denne unge mannen, skriver Ronaldo i brevet ifølge Los Angeles Times

College-studenten Gjoka er fra Albania, og risikerer ifølge LA Times å miste oppholdstillatelsen i USA om han blir dømt.

- Én gang i livet I et videointervju publisert på Youtube forteller Gjoka historien sin, og hvorfor han gjorde det han gjorde.

- I øyeblikket før tenkte jeg ikke på konsekvensene. Jeg visste at jeg trolig ville bli arrestert, men jeg har fulgt Ronaldo hele livet. Det var enten å satse alt eller å dra hjem. Jeg var bare nødt til å gjøre det, og hoppet inn på banen. Jeg tenkte: «Jeg må gjøre det. Jeg får aldri en ny sjanse til å møte Ronaldo.» Det var en sjanse jeg ville få én gang i livet, sier han.

Han fikk en real bamseklem av den portugisiske verdensstjerna før han ble tatt hånd om av politiet. I løpet av de sekundene sier Gjoka at han forklarte Ronaldo at han hadde vært fan av ham siden før alle andre oppdaget ham.

Ronald forteller også at han bønnfalt Ronaldo om hjelp da han så i øyekroken at politiet nærmet seg mens han fortsatt holdt rundt idolet sitt:

- Jeg sa: «Vær så snill å ikke la politifolket ta meg.» Ronaldo sa: «Ikke bekymre deg, jeg skal ta meg av deg.»

Farsfigur Gjoka sier Ronaldo også lovet ham drakta han spilte i etter kampen.

20-åringen sier også at han rakk å fortelle Ronaldo at han, i likhet med forbildet, har vokst opp med en enslig mor. Og at å ha Ronaldo som forbilde hadde hjulpet ham gjennom en oppvekst i et vanskelig område.

TAKKET: Ronald Gjoka sier han takket Ronaldo for alt idolet har betydd for ham. Han satt to dager i fengsel etter opptrinnet, men mener det var verdt det. Foto: Andrew Innerarity, Reuters / NTB Scanpix
TAKKET: Ronald Gjoka sier han takket Ronaldo for alt idolet har betydd for ham. Han satt to dager i fengsel etter opptrinnet, men mener det var verdt det. Foto: Andrew Innerarity, Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror det som rørte ham, var da jeg sa til ham: «Hvis jeg noensinne har hatt en farsfigur, er det deg jeg har sett opp til av alle mennesker i verden», sier Gjoka.

Han mener møtet var verdt de to dagene han fikk i fengsel. Oppholdet der ble også en spesiell opplevelse.

Kjendis i fengselet Vokterne og medfangene ga ham kallenavnet «Celebrity» (Kjendis), fordi hver gang de så sport på TV, kjente de igjen unggutten.

- Det var en av de rareste, men beste opplevelsene jeg har hatt - at fanger og kriminelle klappet deg på skulderen og ga deg «high five» og applauderte det du hadde gjort. De sa: «Du visste at du havnet i fengsel, men du gjorde det likevel. Det er en ekte supporter», sier Gjoka.

Tydeligvis har supporteren også truffet noe i hjertet til Real Madrid-spilleren - enten der ute på banen i Miami eller via nettet i ettertid.

Men det gjenstår å se om Ronaldos brev kan redde USA-studiene til en av hans aller største fans.

- LOVET DRAKT: Gjoka sier Ronaldo lovet ham drakta si etter kampen. I stedet ble det altså to dager i fangedrakt på 20-åringen. Foto: Wilfredo Lee, AP / NTB Scanpix
- LOVET DRAKT: Gjoka sier Ronaldo lovet ham drakta si etter kampen. I stedet ble det altså to dager i fangedrakt på 20-åringen. Foto: Wilfredo Lee, AP / NTB Scanpix Vis mer